Що насамперед треба зробити при аварійному відключенні світла і як потім уникнути перевантаження електромереж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як підготувати свій будинок до холодів та уникнути перевантаження електромереж. У Державній інспекції енергетичного нагляду дали кілька порад мешканцям України. Про це йдеться на веб-сайті відомства.

Заощаджувати та не перевантажувати

Так, побутовим споживачам порадили дбати про економію електроенергії ще при покупці приладів. Важливо вибирати енергоефективні пристрої, особливо якщо це стосується потужних приладів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • обігрівачів,
  • електропечей,
  • холодильників,
  • бойлерів,
  • електрочайників та прасок.

Також важливо не перевантажувати електромережі в піковий годинник навантаження. Зазвичай це був час по кілька годин вранці та ввечері, але зараз пікове навантаження триває з 7:00 до 23:00.

Важливо намагатися використовувати опалювальні прилади, посудомийні та пральні машини вночі, що дозволить уникнути перевантажень, а також заощадить до 50% на «нічному» тарифі. Потужні електроприлади слід включати по черзі.

Що робити при екстреному відключенні світла

  1. При відключенні електроенергії у разі перевантаження треба вимкнути усі енерговитратні прилади, а потім увімкнути «автомат». Якщо світло не з’явилося, то краще звернутися до фахівців.
  2. У Держінспекції енергетичного нагляду нагадали, що електроприлади потрібно використовувати правильно, а от саморобні пристрої, у тому числі й опалювальні, не включати.
  3. Крім того, потрібно не забувати про економію електрики та необхідність своєчасно оплачувати за світло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.