Чи правда, що “секретні чати” в месенджерах дійсно “секретні” – отримай відповідь

e2e-шифрування – спосіб передавання даних, у якому тільки користувачі, які беруть участь у спілкуванні, мають доступ до повідомлень.

Погодьтеся, мало хто використовує секретні чати в месенджерах. Більшість віддає перевагу звичайним. У чому їхня відмінність і яка оцінка безпеки, розповів кіберексперт і засновник проєкту HackYourMom Микита Книш, повідомляє mc.today.

Секретні чати вважаються найбезпечнішим місцем у месенджерах.

“У Telegram ось ті чати зелені приватні – це єдине місце, де є end-to-end шифрування, тобто таке, що не може бути перехоплене співробітниками спецслужб або зняте з каналів маршрутизації трафіку. Якщо хто-небудь запише, яка інформація йде з вашого телефону, він потім не зможе розшифрувати, що ви там передавали. Якщо у вас є публічні, без зеленого замочка, то там використовується статичний ключ, який можливо теоретично підібрати і розшифрувати ці повідомлення. Тому, так, дійсно, ці чати із замочком більш безпечні”, – зазначив Книш.

.За замовчуванням, end-to-end шифрування використовується в програмі Signal. У Facebook-месенджері чати із замочком також використовують e2e-шифрування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я