Ось чому варто поменше користуватися банкоматами та терміналами самообслуговування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Британські вчені провели дослідження ступеня забрудненості предметів повсякденного вжитку та знайшли на них огидні бактерії. Про це пише StudyFinds.

Згідно з джерелом, вчені взяли мазки з кількох предметів загального користування, зокрема з екранів терміналів самообслуговування та банкоматів. Виявилося, що на них живуть та активно розмножуються п’ять різних типів хвороботворних бактерій. Наприклад, бактерія E.coli, що викликає блювання. Але найогидніше навіть не це. 

Вчені виявили на екранах кас самообслуговування бактерії-ентеррококки. Зазвичай вони зустрічаються у фекаліях людини. Завідувач дослідницької агенції Адам Робертс каже, що зазвичай ентеррококки нешкідливі, але можуть спричинити кишкові захворювання у людей з ослабленою імунною системою. “Зразки з екранів терміналів самообслуговування мали одне з найвищих бактеріальних навантажень”, – говорить він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Висновок із цього дослідження простий: ретельно мийте руки після взаємодії з поверхнею кас самообслуговування, банкоматів та терміналів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.