Як правильно вибрати відповідний антивірус для ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для пристрою, на якому регулярно користуються інтернетом, наявність антивіруса є обов’язковою умовою, яка гарантує безпеку для працездатності. Однак варто розуміти, що від неякісного захисту може бути більше шкоди, ніж користі. Тому до вибору антивірусної програми варто підходити відповідально.

Якщо ви вибираєте захист для свого гаджета, то не хочете ризикувати і вам важливо захистити дані, які на ньому зберігаються. В інтернеті ви можете знайти безліч варіантів, які відрізняються не тільки за вартістю. То як же вибрати антивірус, що відповідає сучасним вимогам безпеки і робить те, чого ви від нього очікуєте?

Є кілька критеріїв, що визначають якість антивірусної програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення

Перший і один з найважливіших показників — частота оновлення антивірусника. Немає сенсу від захисту, база даних якого давно застаріла. Хакери та інші зловмисники постійно вдосконалюють свої програми, щоби порушити працездатність сайту або отримати персональні дані. Якщо антивіруснику нічого очікувати актуальних даних про нові загрози, він стає марним.

Автоматичне оновлення стане великою перевагою. Не кожен користувач регулярно перевіряє доступні оновлення свого ноутбука. Так що добре, якщо система робитиме все сама, просто повідомляючи вас про своєчасні зміни.

Більше функцій

Багато антивірусних програм, крім стандартного захисту, пропонують додаткові функції. Це можуть бути розширення для браузера або інші програми, які зроблять безпечну роботу на ноутбуці ще зручнішою або швидшою. При встановленні антивірусу вам може бути запропоновано встановити такі програми або вибрати додаткові функції для оптимізації роботи пристрою.

Наявність таких безкоштовних плюшок може стати перевагою у виборі захисту для комп’ютера.

Перевірки

Деякі виробники не приділяють належної уваги публічній оцінці власного продукту. А даремно! Чесні відгуки, думки звичайних користувачів, висновки незалежних лабораторій багато скажуть. До придбання антивірусника ви зможете оцінити його плюси та мінуси та визначитися з вибором.

Маючи об’єктивну оцінку програми, ви зможете порівняти їх, дізнатися перелік загроз, побачите, наскільки ефективним є антивірус на вашій ОС і т.д.

Навантаження

Є програми (і це не тільки про антивірус), які значною мірою знижують продуктивність комп’ютера. Якщо ж говорити про захист пристрою, то користувачеві важливо не просто подбати про безпеку гаджета, а й зберегти його працездатність.

Деякі антивірусники працюють безперебійно, ефективно справляються з погрозами, автоматично оновлюються, при цьому сповільнюють роботу комп’ютера.

Перш ніж встановити захист, оцініть можливості вашого пристрою та вивчіть системні вимоги вибраної програми.

Звичайно, критеріїв для вибору антивірусника ще багато, проте цих буде достатньо, щоб знайти баланс між ціною, якістю та продуктивністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.