Старі переконання про смартфони, в які люди досі вірять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ми часто живемо і віримо старим переконанням, які часом переслідують нас буквально все життя. З появою в нашому житті смартфонів ситуація не змінилася. Вже вийшло чимало доказів, що більшість таких переконань або зовсім виявилися неправдою, або ж перестали їй бути у зв’язку з розвитком мобільної індустрії, але люди не перестають у них вірити.

У цій статті мені хотілося б розповісти вам про найпопулярніші такі переконання про смартфони в які люди продовжують вірити, незважаючи на те, що в цьому немає правда. Сподіваюся стаття буде вам корисна та цікава, приємного читання)

1. Телефон не можна ставити на зарядку на ніч

Це найімовірніше найпоширеніше переконання в яке вірить буквально кожна третя людина. Деякі дійсно вважають, що після того, як смартфон зарядився до 100% його потрібно, якнайшвидше зняти із зарядки, інакше він перезарядиться і чим частіше це відбуватиметься тим швидше зіпсується акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше це переконання дійсно було правдивим, однак, зараз у кожному, навіть найдешевшому смартфоні, встановлений датчик, що відповідає за подачу енергії і як тільки заряд вашого пристрою доходить до максимуму, подача енергії падає практично до нуля і лише підтримує вже наявний заряд.

2. Коли купуєш новий смартфон потрібно тричі повністю розрядити його, а потім повністю зарядити, тоді акумулятор прослужить довше

Це ще одне переконання прямо чи не з минулого століття. Близько 15 років тому справді в телефонах були встановлені акумулятори, які для оптимального терміну служби потрібно було трохи розрядити, а потім зарядити.

Зараз це вам принесе не користь, а лише шкода тому що термін служби сучасних акумуляторів навпаки значно падає при регулярному розряді пристрою до 0%.

3. Після закриття програм у фоні, акумулятор буде повільніше розряджатися

Ця помилка найімовірніше не поступається популярності першому. Величезна кількість людей закривають програми з фонової роботи, коли їм потрібно заощадити заряд свого пристрою, але вони навіть не замислюються про те, що роблять тільки гірше, адже при ручному закритті витрачається набагато більше заряду. Тому можете не закривати програми у таких ситуаціях.

4. Чим більше мегапікселів, тим краще камера

Якщо раніше ще простежувалася, невеликий зв’язок між мегапікселями та якістю, то зараз завдяки маркетингу вона повністю стерлася. Що в бюджетниках, що ось флагманах стоять, судячи з мегапікселів, однакові камери, а найчастіше флагмани навіть відстають за цими параметрами. Однак вони не визначають зовсім нічого.

У iPhone 14 досі стоїть камера на 12 Мпікс, але при цьому знімати він буде краще, ніж усі бюджетники Xiaomi з камерою 108 Мпікс разом узяті.

5. Чим більше оперативної пам’яті, тим швидше працює смартфон

Безперечно кількість оперативної пам’яті дуже важливий показник особливо, якщо справа стосується ігор та обробки фото/відео файлів. Але для цього вам вистачить 4гб, якщо ви любитель відкрити 10 важких ігор просто так у фоні, то вам підійде 6гб. Все інше просто не потрібно, ви банально не знайдете цього застосування тому що таких вимогливих завдань для смартфона просто не існує.

Нещодавно Vivo випустили смартфон, який за допомогою основної пам’яті може розширити оперативну до 20гб. Я спочатку навіть не повірив, не знаю для чого це потрібно, окрім як для того, щоб заробити на тих, хто думає, мовляв багато оперативки значить працювати буде дуже швидко. А таких, на жаль, дуже багато, що лише спровокує виробників йти обраним шляхом. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.