Гріється смартфон: 7 порад, які допоможуть вберегти пристрій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перегрівання телефону – з цією проблемою стикається основна кількість користувачів цих гаджетів. Вона призводить до неправильної роботи деяких програм або не дає їх запустити.

У таких випадках фахівці радять тимчасово вимикати смартфони, щоб вони мали змогу охолонути. Однак це не єдиний спосіб. Існують інші варіанти того, як не допустити перегрів і знизити температуру.

Зробити перерву

Дуже просте вирішення проблеми – відкласти смартфон убік. Також не варто використовувати його, якщо підключено зарядний пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зменшити яскравість дисплея

Дисплей – одна з найбільш енергоспоживаних деталей телефону. Чим вища його яскравість, тим більше потрібно енергії. Відповідно, зростатиме і температура. Виходом із ситуації послужить зниження яскравості.

Захистити смартфон від зовнішніх факторів

Такі фактори як: спекотна погода, прямі сонячні промені та опалювальні прилади можуть завдати шкоди будь-якому гаджету.

  1. Не бажано використання низькоякісних чохлів – у них, як правило, погана теплопровідність.
  2. Тримати пристрій під подушкою чи ковдрою теж не варто.
  3. Якщо телефон гарячий постійно – це говорить про можливу наявність всередині вологи. Це відбувається, коли смартфон потрапляє під дощ або на нього проливається рідина.

Вимкнути непотрібні функції

Для мобільного інтернету, Bluetooth, Wi-Fi та GPS потрібна енергія у великій кількості. Через таку витрату починає грітися акумулятор і, як наслідок, телефон загалом.
Щоб смартфон міг тримати заряд більш тривалий час і не перегрівався можна:

  1. Використовувати Google Maps замість GPS (ця функція визначає місцезнаходження телефону без попиту);
  2. При постійному підключенні до інтернету краще користуватися Wi-Fi, а не мобільними даними. Це зменшить енергоспоживання;
  3. Хоча Bluetooth не забирає в акумулятора багато енергії, без необхідності вмикати його необов’язково.

Закриття або видалення зайвих програм

Велика кількість відкритих, у фоновому режимі, програм – ще одна причина перегріву пристрою. Для її усунення необхідно перезавантажити гаджет або видалити непотрібні програми.

Вимкнення ігрового режиму

Деякі телефони можуть включати ігровий або високопродуктивний режим. І в тому, і в іншому випадку процесор смартфона буде максимально навантажений. Що неминуче призведе до підвищення температури.

Зарядка акумулятора

Під час заряджання, бажано розташувати телефон на твердій, рівній поверхні та зняти чохол. Крім того, гаджет можна заряджати поруч із кондиціонером – це прискорить процес.

На жаль, у смартфонах не передбачено активне охолодження, тому захистити їх від перегріву допоможе лише підбір оптимальних налаштувань, відключення непотрібних функцій та програм, а також правильне заряджання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.