Названо 7 причин, чому не варто купувати Xbox Series X/S

Ніколи ще не було найкращого часу, щоб бути геймером. Великі та малі студії постійно випускають дивовижні ігри, розширюючи межі того, чим може бути відеогра. Але де краще грати в ці ігри? Можливо, на Xbox Series X/S від Microsoft?

Якщо ви збираєтеся витратити свої гроші на Xbox Series X/S , можливо, вам варто подумати ще раз. Хоча це, безперечно, потужна машина, можливо, ця консоль не для вас. Або принаймні варто трохи почекати.

Ось всі причини, з яких ви можете переглянути своє рішення про покупку Xbox Series X/S .

1. Відсутність консольних ексклюзивів

Компанія Microsoft не розпочинала своє життя як компанія з виробництва відеоігор. Швидше за все, ваше перше знайомство з Microsoft відбулося через її операційну систему Windows, яка не втрачає своєї актуальності й досі. Якщо ви хочете грати на комп’ютері, ви використовуєте Windows – підтримка ігор для інших систем, таких як Mac або Linux є великою рідкістю.

Протягом деякого часу підтримка ігор для PC від Microsoft зі своїх студій була слабкою, оскільки компанія зосередилася на консолі Xbox. Думка про Games for Windows Live (ігровий клієнт та DRM-сервіс в одній особі) викликає у багатьох посттравматичний стрес. На щастя, зараз ситуація змінилася. Це тому, що кожна гра Microsoft виходить на Xbox та PC одночасно, що просто чудово.

Але постає питання: навіщо купувати Xbox? Ігровий PC завжди буде потужнішим, ніж Xbox. Ви можете грати в ті самі ігри і використовувати Xbox Game Pass разом з фірмовим контролером Xbox, якщо захочете. Все це і гнучкість, що забезпечує ігровий PC.

Однак ігровий настільний комп’ютер має свої недоліки — він коштуватиме дорожче, щоб зрівнятися за потужністю з Xbox, а технічний бар’єр для входу вище.

2. Власне сховище, що розширюється.

Внутрішня пам’ять Xbox Series S складає 512 GB, а Series X – 1 TB (реальна пам’ять менша, оскільки частина її зарезервована для системи). В обох консолях використовується той самий блискавичний твердотільний накопичувач, розроблений спеціально для консолі Microsoft.

Однак ви, швидше за все, виявите, що заповнюєте накопичувач у найкоротші терміни навіть на більш ємному 1 TB, оскільки багато сучасних ігор займають величезний обсяг пам’яті.

На PS5 можна просто розширити обсяг пам’яті. Ви навіть можете додати твердотільний накопичувач M.2у PS5. На Xbox все інакше. Доводиться використовувати фірмову карту розширення Seagate. Хоча для старих ігор можна використовувати інші зовнішні накопичувачі, а для ігор, оптимізованих для Xbox Series X/S , необхідно використовувати пристрій Seagate.

Хоча Microsoft стверджує, що інші виробники згодом випустять свої власні версії, цього поки не сталося, що означає, що ви застрягли з дорогим накопичувачем Seagate.

3. Консоль не підтримує VR

Хоча віртуальна реальність все ще залишається нішевим способом грати в ігри, вона набирає обертів. У світі VR з’являється безліч відмінних інновацій та захоплюючих проектів. Але ви не зможете грати в них на Xbox Series X/S .

За словами боса Xbox Філа Спенсера, він вважає, що компанії краще зосередитися на програмному забезпеченні, тому що в довгостроковій перспективі воно краще масштабуватиметься. У минулому він називав VR «ізолюючим».

Sony дотримується зовсім іншого підходу, готуючи до виходу PlayStation VR2, демонструючи свою прихильність до світу VR. Sony навіть створює ексклюзивні VR-ігри зі своїх найкращих франшиз, таких як Horizon Call of the Mountain.

4. На інших консолях є кращі ігри

Це спірне питання, яке в кінцевому підсумку зводиться до особистих уподобань, але багато хто погодиться, що у Sony і Nintendo кращі франшизи від внутрішніх студій. Якщо ви можете дозволити собі тільки одну консоль, можливо вам краще вибрати PS5 або Switch.

Такі серії ігор, як Spider-Man, Ratchet and Clank, The Last of Us, Uncharted і Horizon , можна грати тільки на PlayStation (хоча деякі з них пізніше виходять на ПК). Nintendo є батьківщиною таких культових ігор, як The Legend of Zelda, Mario, Animal Crossing та Xenoblade .

Як уже говорилося, Xbox не має ексклюзивних ігор, але такі франшизи, як Gears of War і Halo , вже не такі привабливі, як раніше.

Тим не менш, згодом, у міру розвитку консолей поточного покоління, чаша терезів може легко схилитися на інший бік. Microsoft придбала Activision і багато інших талановитих розробників і, безперечно, створить солідний арсенал.

5. Потужність Xbox Series S недостатня

Консоль від Microsoft випускається у двох варіантах: Xbox Series S та Xbox Series X. Можна подумати, що між ними не так багато відмінностей, адже у Sony теж є дві версії PS5, які технічно ідентичні, за винятком дисковода.

Однак з Xbox Series X/S все інакше. Якщо ви можете дозволити собі тільки Series S , ви, швидше за все, будете розчаровані. У неї менше оперативної пам’яті та сховища, ніж у Series XВона може відтворювати не більше 1440p, а не 4K, процесор працює повільніше, і на ній можна грати тільки в цифрові ігри. Коротше кажучи, це урізана консоль, а не справжня консоль нового покоління, яку ви хочете отримати.

6. Контролеру не вистачає інновацій

Контролер Xbox є досить якісним, тому Microsoft не стала сильно змінювати його для Xbox Series X/S . Однак він отримав деякі покращення порівняно зі своїм попередником — його приємніше тримати в руках, у нього текстуровані тригери та якісніший d-pad.

Хоча це не є ультимативним фактором, деякі інновації були б бажані зробити контролер особливим. Якщо порівняти його з контролером DualSense від Sony, який має сенсорну панель, тактильний зворотний зв’язок та вбудований мікрофон, бездротовий контролер Xbox здається трохи застарілим.

7. Очікування наступної ітерації

Xbox One вийшла у 2013 році. Через три роки з’явилася Xbox One S, більш витончена і потужна консоль. Якщо у вас була оригінальна консоль, ви залишалися з більш громіздкою і застарілою технікою, або платили повну ціну за оновлення.

Те ж саме станеться і з Xbox Series X/S – так само роблять і інші виробники консолей, такі як Sony і Nintendo . Microsoft знайде спосіб зробити консоль меншою, можливо, в різних кольорах. Терпіння окупається.

Тож чи варто купувати Xbox Series X/S?

Хоча для деяких людей ці питання можуть здатися важливими, можливо, для вас вони не мають жодного значення. Якщо це так, то чудово. Xbox Series X/S — потужна машина, і згодом вона стане лише кращою. Нехай попереду у вас буде багато годин щасливих ігор, на чому ви не грали б.

Всім іншим час задуматися про те, що стане вашим наступним ігровим будинком – PS5, Nintendo Switch або потужний PC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.