Як вибрати оптимальний ноутбук для роботи та не переплатити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір оптимального ноутбука для роботи може виявитися складним завданням навіть досвідченого користувача. Тому сьогодні ми поділимося простими порадами, які допоможуть вам вибрати ідеальний девайс для роботи. На які властивості та особливості краще звернути увагу, а за які фішки не варто переплачувати. Давайте розумітися.

Екран та портативність

Робота за ноутбуком нерідко передбачає тривалу та безперервну взаємодію з екраном. Тому хороший дисплей – це не тільки чітка картинка, красива передача кольору, але і безпека для зору. Так що вибирати варто за трьома основними параметрами: діагональ, дозвіл і тип матриці.

Діагональ

Цим параметром насамперед визначається загальна портативність ноутбука. Для робочого варіанта оптимальним вважається дисплей 14-16 дюймів. Така діагональ забезпечує максимальний комфорт для будь-яких повсякденних завдань. При цьому сам ноутбук не буде надто громіздким, завдяки чому ви завжди зможете брати його із собою. Для максимальної портативності варто звертати увагу на товщину і вагу — бажано, щоб вони не перевищували 2 см і 2 кг відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розширення

Чим більше пікселів, тим чіткіше зображення. Найбільш оптимальним для діагоналі 14-16 дюймів вважається роздільна здатність Full HD – 1920х1080 пікселів. При такій роздільній здатності зображення буде чітким та комфортним для очей. Якщо вибирати роздільну здатність нижче, то може бути помітна зернистість, а якщо вище, то відчутної різниці в порівнянні з Full HD при такій діагоналі помітно не буде, але при цьому зросте вартість.

Тип матриці

На якість картинки, її реалістичність та соковитість впливає тип матриці. Сучасні ноутбуки найчастіше поставляються з дисплеями двох типів: IPS та OLED. Перша досить популярна за рахунок хорошої передачі кольору і низької вартості, при цьому завдяки відсутності ШІМ вона найбільш комфортна для очей. OLED-матриці, у свою чергу, забезпечують максимально глибоку контрастність, найбільш яскраві, насичені та реалістичні кольори, а також менше енергоспоживання.

Так що якщо ви плануєте по кілька годин безперервно проводити за комп’ютером, не забувайте про безпеку для очей: дисплей повинен бути оснащений матовим покриттям для усунення відблисків, крім того, вибираючи ноутбук з OLED-матрицею, звертайте увагу на вкрай корисну функцію підтримки антимерехтіння.

Залізо та продуктивність

Незважаючи на те, що ми вибираємо комп’ютер не для ігор, а для робочих цілей, продуктивність заліза в жодному разі не можна ігнорувати — від неї безпосередньо залежатиме ваша продуктивність. Погодьтеся, набагато приємніше працювати за комп’ютером, який моментально відгукується на ваші запити та оперативно запускає всі необхідні програми, завдяки чому скорочується час на виконання робочих завдань

Процесор

Найбільш оптимальний варіант – Intel Core i3 або i5. Чим вище покоління, тим швидше і стабільніший процесор. Вбудованої в процесори Intel відеокарти буде також достатньо для будь-яких повсякденних завдань, тому набувати моделей з дискретною (додатковою) відеокартою немає особливого сенсу – це негативно вплине не тільки на вартість, але і на вагу пристрою.

Оперативна пам’ять

Для повсякденних завдань рекомендується вибирати модель з обсягом оперативної пам’яті не нижче ніж 4 Гб. Найбільш оптимально – 8 Гб.

Сховище

Бажано вибирати модель з SSD-диском – він набагато швидше, ніж звичайний жорсткий диск, що відчутно впливає і на загальну швидкість роботи системи.

Оптимальний об’єм – не менше 256 Гб.

Автономність та зарядка

Якщо ви плануєте працювати за ноутбуком без підключення до мережі, то автономність стане важливим параметром при виборі девайса. Як правило, в характеристиках ноутбуків виробник вказує не ємність батареї, а середній час автономної роботи акумулятора при помірному використанні. Нормальним показником вважається 5-7 годин. Однак не варто забувати, що цей параметр залежить від сценаріїв використання.

Крім автономності варто звертати увагу і на наявність швидкої зарядки, яка дозволить у стислий термін заповнити заряд акумулятора, тим самим максимально зберегти портативність ноутбука.

Підсумки

Для робочих завдань зовсім необов’язково купувати аксесуар з найпотужнішим процесором, великим екраном і космічним цінником. Навіть серед доступних ноутбуків можна підібрати збалансований набір характеристик за прийнятною ціною.

Відмінним прикладом стане компактний і легкий RedmiBook 15, оснащений 15,6-дюймовим Full HD-дисплеєм з турботою про очі, чудовою автономністю до 10 годин і швидкою зарядкою. Новинка доступна відразу в двох модифікаціях, що пропонують не тільки оптимальну продуктивність, а й пам’ять: стандартна модель працює на базі Intel Core i3 у зв’язці з пам’яттю 8/256 Гб, а старша – на Intel Core i3 з 8/512 Гб . Девайс доповнюється HD-камерою та стереодинаміками, що забезпечують якісний відеозв’язок. Все це робить RedmiBook 15 одним із найкращих рішень на ринку, якщо вибирати ноутбук для робочих завдань за доступною ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.