Статті

Що буде, якщо залишити зарядку без телефону

Share

Зараз вже складно знайти людину, яка не користується мобільним телефоном. А однією з особливостей мобільних телефонів є необхідність їх заряджати іноді. І багато хто замислюється, а чи потрібно виймати зарядний пристрій з розетки, тоді як смартфон не заряджається.

Є багато суперечливих думок щодо цього. І сьогодні, я пропоную розібратися з міфами, які витають навколо спірного питання: «Що буде, якщо залишити зарядний пристрій, що надовго включений в розетку, без телефону?». Отже,

Міф 1 – Невинута зарядка може стати джерелом пожежі

Це може статися тільки через несправну розетку. Або через раптовий сильний стрибок напруги при несправній проводці. Якщо це так, то взагалі краще в розетку нічого зайвого не пхати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча зараз майже в кожній квартирі чи будинку стоять захисні автомати (головне, щоб вони були виготовлені з якісних матеріалів відомих виробників).

До того ж зараз навіть розетки продаються з вже вбудованими USB портами. І жодних проблем із пожежною безпекою вони не доставляють.

Міф 2 – Термін служби зарядного пристрою значно зменшиться

Чомусь є люди, які вважають, що якщо зарядний пристрій для смартфона постійно включено в розетку, то скорочується термін його служби. Частка правди в цьому є. Адже термін служби середньостатистичної зарядки становить приблизно 6 років.

Але, мені здається, що Ваш телефон вийде з ладу або моди набагато раніше. Отже, цей аргумент звучить якось непереконливо.

Міф 3 – Підвищена витрата електроенергії.

Звичайно, навіть підключений без телефону зарядний пристрій все одно споживає електроенергію. Але споживання це дуже мало. І навіть якщо зарядку буде включено в розетку протягом місяця, то «накрутить» вона справжні копійки.

Навіть якщо у Вас в розетки буде безперервно включено кілька зарядок без телефонів, то наприкінці місяця Ви навряд чи помітите різницю у спожитій електроенергії.

І все ж таки залишати зарядний пристрій у розетці без телефону небажано. Особливо, якщо в будинку є маленькі діти та тварини.

Ще, проходячи повз, Ви можете випадково зачепити його, що вивести з ладу розетку або зарядний пристрій.

Тому краще знайти зарядку своє місце і завжди її прибирати туди після використання.

А як Ви ставитеся до цього питання? Залишаєте зарядки в розетці або одразу ж виймаєте їх із неї? Пишіть у коментарях.

Якщо Вам сподобалася статись, то ставте лайк і підписуйтесь на канал. Адже попереду на Вас чекає ще багато корисного та цікавого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024