Чому смартфони швидко розряджаються на морозі та як захистити від переохолодження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Взимку мерзнуть не тільки люди, а й смартфони, щоб захистити їх від переохолодження, потрібно дотримуватися кількох правил. Також є поради та заборони, як діяти, якщо гаджет упав у сніг.

Різкі перепади температур дуже шкодять смартфонам із сенсорним екраном. На морозі вони швидко розряджаються, тому що більшості з них стоять літій-іонні акумулятори, в яких під впливом холоду уповільнюються реакції вироблення електрики. Чим нижча температура, тим менша продуктивність акумулятора. Коли електроніка більше не може впоратися із низькою температурою, смартфон може навіть вимкнутись.

Як зменшити негативний вплив морозу на смартфон

Носити смартфон у внутрішній кишені одягу. При переміщенні смартфона з морозу в тепло, всередині корпусу може утворитися волога, що шкодить електроніці. Тому носити гаджет краще якомога ближче до тіла – тоді він не так промерзне.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання утепленого чохла для телефону. Найкращий вибір – чохол з натуральної або штучної шкіри, гуми або в’язаної тканини, який закриватиме смартфон з усіх боків. Силіконовий чохол для зими не підходить – він охолоджується разом із телефоном.

Заряджання смартфона після перебування на морозі. Не можна заряджати “змерзлий” телефон, спочатку треба дати йому час (20-30 хвилин) прогрітися до кімнатної температури. Це убереже від конденсату, який скорочує термін служби акумулятора та значно підвищує ризик короткого замикання.

Безпровідна гарнітура. Вона дозволяє відповідати на дзвінки, не дістаючи пристрій з кишені. Смартфон не замерзатиме, а також, у разі снігопаду, в нього не потрапить сніг.

Скорочення енергоспоживання. Для скорочення енергоспоживання та продовження часу роботи, потрібно відключити всі програми, в яких немає необхідності, по можливості перевести смартфон в авіарежим або взагалі відключити на час перебування на вулиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.