Що таке VoLTE на смартфоні, і як увімкнути та вимкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У процесі експлуатації смартфона ви можете помітити, що на екрані з’явився значок VoLTE. Зазвичай він розташований неподалік інших іконок, що показують якість прийому сигналу , час і заряд акумулятора. Якщо з іншими логотипами все більш-менш ясно, інформація про те, що означає значок VoLTE, для багатьох залишається загадкою. Давайте розбиратися, чому ця іконка з’являється в рядку стану Андроїд , чи варто її позбуватися, і, якщо — так, то як це зробити.

Що означає значок VoLTE

Взагалі, залежно від використовуваних інтерфейсів у рядку стану можуть відображатися різні іконки. Напис VoLTE свідчить про те, що на телефоні увімкнена та працює однойменна функція.

Як правило, вона активована за умовчанням і не потребує додаткового налаштування. Проте в одних користувачів є значок, а в інших немає. Справа в тому, що функція VoLTE безпосередньо пов’язана з оператором стільникового зв’язку. Часом її активації в налаштуваннях недостатньо для відображення іконки у рядку стану на телефоні. Через що так відбувається — дізнаєтесь далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VoLTE – що це таке в телефоні

Говорячи про те, що означає VoLTE , потрібно почати з трьох останніх літер у цій абревіатурі – LTE. Їх можна розшифрувати як Long-Term Evolution, що у перекладі  означає «довготривалий розвиток». LTE – це один із стандартів мереж четвертого покоління 4G.

Vo – скорочення від Voice over (голос по). Таким чином, VoLTE – це технологія передачі голосу по LTE , яка з’явилася в епоху розвитку 4G. Вона передає голос як потік даних, що робить звук чіткішим, але при цьому витрачається пакет хвилин, а не трафік. Плюс до всього без VoLTE не можна використовувати 4G під час дзвінка: мережа автоматично перемикається на 3G або 2G залежно від якості покриття. Отже, плюси передачі голосу по LTE очевидні.

Технологія підтримується більшістю операторів стільникового зв’язку. VoLTE є у МТС, Мегафон, білайн, Tele2 та Мотив. Передача голосу по LTE входить до базового пакета послуг, а за її використання не стягується абонентська плата. При цьому, як я вже зазначив раніше, у когось є значок VoLTE на екрані телефону , а у когось немає. Ось 4 причини такої розбіжності:

  • логотип не відображається, якщо функцію вимкнено в налаштуваннях;
  • також іконки немає, якщо телефон або SIM-картка не підтримує VoLTE;
  • незважаючи на те, що VoLTE входить до послуг більшості операторів стільникового зв’язку, зона покриття у всіх різна;
  • на деяких смартфонах напис VoLTE не входить у набір основних значків рядка стану, тому не відображається навіть після включення функції.

До речі, не варто плутати VoLTE та VoWiFi. Це дві схожі, але таки різні технології. Так що рекомендую окремо познайомитися з VoWiFi, ну а ми переходимо до, можливо, найголовнішої частини нашого матеріалу – як включити VoLTE .

Як увімкнути VoLTE

Перш ніж активувати функцію, переконайтеся, що ваш смартфон підтримує VoLTE . Це всі моделі, які працюють у мережі 4G, а тому можете сміливо ставити першу галочку у своєму уявному блокноті. Друга умова — наявність SIM-картки з VoLTE або eSIM. Тут теж все просто: будь-яка Сімка з 4G від оператора, що надає доступ до VoLTE, підтримує передачу звуку по LTE. Якщо ви досі користуєтеся 3G – поміняйте SIM-карту , звернувшись до офісу компанії, послугами зв’язку якої ви користуєтеся. Це швидко та безкоштовно, але не забудьте паспорт.

А ось тепер із чистою совістю розповідаю, як включити VoLTE на телефоні:

  1. Відкрийте налаштування пристрою.
  2. Перейдіть до розділу «SIM-картки та мобільні мережі».
  3. Виберіть СІМку, яка використовується вами для здійснення дзвінків.
  4. Активуйте опцію “Увімкнути VoLTE”.

Чому не працює VoLTE

Якщо я заговорив про Xiaomi, то варто також сказати, що на деяких пристроях цього виробника для включення VoLTE потрібно трохи потанцювати з бубном, а саме:

  1. Відкрити номеронабирач.
  2. Ввести код сервісу *#*#4636#*#*.
  3. Перейти до розділу «Інформація про телефон 1» або «Інформація про телефон 2» залежно від SIM-картки, яку Ви використовуєте для дзвінків.
  4. Активувати перемикач «Увімкнено синхронізацію VoLTE».
  5. Якщо він не вмикається – натиснути кнопку “Ще” і перейти в розділ “Статус сервісу IMS”.
  6. Перевірити значення напроти пункту «VoLTE».

Як вимкнути VoLTE на Андроїд

Звичайно, не можна оминути питання, як прибрати VoLTE на телефоні. Якщо ви читали попередні пункти матеріалу, то знаєте відповідь. Для всіх інших повторю:

  1. Відкрийте установки телефону.
  2. Перейдіть до розділу «SIM-картки та мобільні мережі».
  3. Натисніть на назву оператора поточної СІМки.
  4. Посуньте ліворуч повзунок, який відповідає за активацію VoLTE.

Вимикати VoLTE на телефоні є сенс лише в тому випадку, якщо ваш населений пункт не входить до зони покриття технології передачі голосу по LTE. Але навіть у такій ситуації я рекомендував би залишити опцію активною. Вона ніяк не позначається на автономності смартфона, а її підключення та використання не потребує додаткових витрат.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.