Який генератор безпечно встановити у квартирі: у ДСНС дали рекомендації

Багато підприємств під час тривалих відключень електроенергії використовують генератори. Однак це прилади підвищеної небезпеки, і встановлювати їх можна виключно на вулиці. Є генератори, які можна ставити і в квартирах, але важливо дотримуватися правил безпеки. У ДСНС дали кілька порад із цього приводу.

Дизельні або бензинові електрогенератори сильно нагріваються і тримати їх у квартирі категорично заборонено. Через неправильну експлуатацію генератора можна отримати опіки або ураження струмом, спровокувати пожежу або отруїтися чадним газом. 

 

 

На території будинку генератор може стояти, це безпечно. Відстань до найближчої споруди має бути не менше 6 м. До того ж важливо, щоб це був сертифікований генератор із гарантією, придбаний у ліцензованій точці продажу. 

Важливо берегти генератор від потрапляння на нього води, адже мокрий пристрій може вдарити струмом. Крім того, перед дозаправкою важливо дати генератору охолонути. Паливо, що розлилося на гарячі поверхні, може спалахнути і призвести до опіків або займання майна.

Чадний газ, що виділяється під час роботи генератора – непомітний ні на запах, ні на колір, але при цьому смертельно небезпечний. Подбайте, щоб у приміщеннях з того боку, де працює пристрій, були встановлені датчики чадного газу. 

Відносно безпечною альтернативою для використання у квартирах у ДСНС називають акумуляторні генератори. За принципом роботи вони нагадують повербанки та заряджаються від електромережі. Вартість такого генератора буде не менше ніж 25 000-28 000 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.