Названо звички, через які ноутбук швидко виходить з ладу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правильна експлуатація та догляд – це запорука довговічності будь-якого пристрою. Ноутбук не є винятком. Нижче будуть описані найшкідливіші звички, через які гаджет швидко виходить з ладу.

Робота на м’яких поверхнях

Це робити категорично заборонено, оскільки м’які поверхні не дають кулер нормально функціонувати. Через це пристрій починає перегріватися, що загрожує поломками для внутрішніх деталей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рідкісна чистка ноутбука

Йдеться не лише про зовнішню, а й про внутрішню складову. З часом усередині ноутбука накопичується велика кількість пилу, волосся та іншого сміття. Вони негативно впливають на працездатність, оскільки лептоп починає перегріватися. Щороку ноутбук потрібно очищати від сміття. Робити це можна самостійно або у сервісному центрі.

Сильна вібрація

Не варто використовувати ноутбук під час поїздки в автомобілі чи громадському транспорті. Тряска негативно позначається на стані жорсткого диска. При цьому не важливо HDD або SSD. Чим більше вібрацій, тим вища ймовірність виходу пристрою з ладу.

Використання різних накладок

Якщо для смартфона чохли та накладки є необхідністю, то для ноутбука вони більше завдають шкоди, ніж користі. Накладки закривають отвори повітроводів, що є величезною проблемою. Комп’ютер нагрівається під час активної роботи, але кулер нікуди випускати повітря.

Не проводиться заміна термопасти

Термопасту необхідно міняти 1 раз на кілька років. Робиться це з висихання. При цьому потрібно навчитися правильно її наносити. Якщо немає впевненості у своїх силах, то краще звернутись до сервісного центру.

Не дотримується температурний режим

Якщо ноутбук щойно принесли з морозу, то не потрібно його одразу вмикати. Це може спровокувати появу конденсату з подальшим окисленням контактів. Після негативних температур пристрій повинен простояти в теплі щонайменше кілька годин.

Нерегулярне чищення клавіатури

Під клавішами збирається велика кількість пилу, сміття та залишків їжі. Для очищення можна використовувати спеціальну рідину та щітку. Також може підійти автомобільний пилосос або балони зі стисненим повітрям. Головне — не перестаратися.

Протирання екрану спиртовим розчином

У жодному разі не можна протирати екран їдкими хімікатами чи спиртом. Це шкодить матриці та покриття антивідблиску.

Не проводиться очищення роз’ємів

Почистити їх також можна за допомогою м’якої щітки або невеликого пилососа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.