Як заощадити при покупці смартфона: 5 характеристик, за які беруть гроші виробники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інноваційні телефони зрівнялися з комп’ютерами, маючи велику кількість функцій. Визначити, які характеристики важливі, не так просто. Але є практично непотрібні функції, за які не варто переплачувати. На чому нас намагаються упіймати маркетологи?

Підтримка 5G. Люди звикли користуватись звичайним інтернетом 4G. 5G представляє ще швидший інтернет. Але насправді 95% людей вистачає швидкості, яку забезпечує мережа 4G. Тим більше, що в Україні немає 5G-мереж, технологія знаходиться в тестовому режимі в обмежених зонах. Тому це непотрібний параметр, на який не потрібно звертати увагу при покупці телефону. А коштує ця функція не так дешево.

Частота оновлення екрана. Може бути 144 Гц, 120 Гц, 90 Гц та ін. Цей параметр говорить про те, наскільки плавним здається зображення. Висока частота поновлення потрібна тільки в тому випадку, якщо людина любить грати в ігри. Звичайно, зручніше використовувати телефон, у якого частота оновлення екрана 120 Гц. Але для повсякденних цілей цілком достатньо буде 60 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безпровідна зарядка. Цією функцією користується не так багато людей. Найчастіше вдаються до використання стандартного зарядного пристрою, тобто за допомогою шнура. Також бездротову зарядку необхідно буде придбати додатково. При цьому телефон заряджається набагато повільніше, ніж за допомогою звичайного шнура.

Матеріал корпусу. Більшість захисту пристрою використовують чохли. Тому не важливо, з якого матеріалу зроблено корпус.

Великий обсяг пам’яті. Вам потрібно переплачувати за телефон на 512 ГБ? Чи дешевше буде іноді скидати фото і відео, що накопичилися в хмару? Як кажуть експерти, найдоступніші варіанти смартфона – це пристрої з пам’яттю 128 ГБ.

Є низка параметрів, на яких не потрібно економити. При виборі смартфона варто звертати увагу на:

  • об’єм батареї;
  • продуктивність процесора (що він потужніший, тим довше можна буде користуватися пристроєм);
  • якість камери;
  • софт.

Рекомендуємо вибирати пристрої від відомих виробників. Вони гарантують працездатність пристроїв. У маловідомих виробників проблеми із пристроями спостерігаються набагато частіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.