У яких випадках смартфон небезпечний для життя

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон – один із прекрасних винаходів людства. За допомогою нього можна спілкуватися з людьми, дізнаватися про останні новини, дивитися фільми та працювати. Але разом із цим неправильне використання гаджета здатне нашкодити здоров’ю. Саме про це буде написано нижче.

Коли мобільний пристрій є небезпечним для здоров’я і навіть життя

Список небезпечних ситуацій:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Здутий акумулятор . Це відбувається через те, що він відслужив свій термін. Такий акумулятор необхідно якнайшвидше замінити, оскільки він шкодить внутрішнім компонентам, а в деяких випадках навіть може вибухнути.
  2. Використання мобільного телефону під час керування автомобілем . У цьому винний не смартфон, а водій, який ігнорує ПДР. Відволікання на гаджет неодноразово спричиняло великі ДТП зі смертельними наслідками.
  3. Використання телефону, підключеного до заряджання, у ванній з водою. Відомо про кілька смертельних випадків. Телефон у ванній не небезпечний, але якщо він підключений до зарядки через розетку, не варто брати його мокрими руками і використовувати, перебуваючи у воді.
  4. Тріщини на екрані . Про них легко поранити пальці. Якщо тріщини в екрані занадто великі, з нього можуть виділятися небезпечні для здоров’я речовини. Гаджет потрібно якнайшвидше віднести до сервісного центру.

Шкода для здоров’я людини

При тривалому використанні гаджета щодня варто очікувати наступні негативні наслідки:

  1. Погіршення концентрації уваги, пам’яті та зору. Особливо сильно піддаються цьому діти. Не рекомендується давати смартфон дітям віком до 6 років.
  2. Негативний вплив на якість сну. Особливо якщо користуватися смартфоном на ніч. Він перезбуджує нервову систему, а яскраве світло знижує вироблення мелатоніну. Згодом у людини з’являються проблеми із засинанням, а сон стає уривчастим.
  3. Любителі довго «посидіти» в смартфоні найчастіше страждають від головного болю та дратівливості. Це негативно позначається на стані імунітету. Людина стає більш схильною до впливу вірусів.
  4. Від смартфона виходять електромагнітні хвилі, що негативно впливають на внутрішні органи. Не варто постійно носити телефон у кишені поряд із тілом.

Все описане не означає, що смартфон небезпечно користуватися. Можна просто потрібно навчитися робити це правильно. У цьому допоможуть такі рекомендації:

  • смартфон на ніч найкраще вимикати;
  • ніяких тривалих розмов телефоном;
  • при розмові відстань від вуха має бути не менше ніж 3 см;
  • висока гучність звуку шкідлива;
  • що менше потужність смартфона, то нижче випромінювання.

У день бажано дивитися в екран смартфона не довше за пару годин. При цьому потрібно робити короткі перерви кожні 15 хвилин. За дотримання цих правил гаджет буде повністю безпечним для здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.