Топ-7 фішок клавіатури iPhone, про які ви не знали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наскільки добре ви знаєте свій iPhone? iOS відома своєю простотою, але навіть у ній можна знайти функції, заховані від більшості користувачів. Якщо вивчити їх, користування мобільним пристроєм стане набагато простіше.
Ці сім функцій спростять вашу взаємодію з клавіатурою в iPhone.

Приховані символи

Заміна тексту

На iPhone можна виділити слова-тригери, при написанні яких у вас буде відображатися потрібне довге словосполучення в рядку Т9. Наприклад, можна налаштувати, щоб при наборі на клавіатурі «it» з’явилося iTechua. Аналогічно можна записати електронну пошту чи посилання свої соцмережі. Стабільно користуюсь.
Пройдіть у «Параметри» —> «Загальні» —> «Клавіатури» —> «Замінення тексту».

Диктування тексту

Функцію диктування створено для того, щоб спростити введення тексту, коли немає можливості друкувати самостійно. Голосові повідомлення деяких людей дратують. За допомогою цієї функції можна не дратувати співрозмовника ворсами, а надіслати текст.
Зайдіть у Параметри -> “Загальні” -> “Клавіатура” і в самому низу екрана відключіть повзунок “Увімкнення диктування”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошук емодзі

Опишіть потрібний смайлик одним словом і він з’явиться у вас у рядку Т9. Наприклад, можна вбити назву країни і там з’явиться її прапор. Або емоцію – “усмішка”, “жалість”, “образа” і т.і.

Тактильна віддача

Одна з найприємніших нововведень в iOS 16 – можливість увімкнути тактильну віддачу під час набору тексту. Функція Taptic Engine існує з 2015 року, але широко не застосовувалася до поточного року. У 2022 році розробники потоваришували тактильну віддачу з рідною клавіатурою iPhone.

За замовчуванням цю функцію вимкнено. Зайдіть у «Параметри» —> «Звуки, тактильні сигнали» —> «Відгук клавіатури» та активуйте перемикач «Тактильні сигнали», щоб увімкнути вібрацію при натисканні на кнопки віртуальної клавіатури свого iPhone. А тепер спробуйте почати переписуватись у чатах та відчуйте тактильне задоволення.

Відключаємо звук клавіатури

Звук клавіатури iPhone може дратувати. Він вимикається за допомогою беззвучного режиму, але часом хочеться чути звук сповіщень і при цьому не чути звуку набору тексту. До того ж, із тактильною віддачею він безглуздий.

Заходимо в “Параметри” -> “Звуки і гаптика” і деактивуємо важіль навпроти “Звук замикання”. Більше ви не будете чути звук набору тексту навіть із увімкненим звуком повідомлень.

Струсіть, щоб скасувати

На iPhone реалізовано команду-альтернативу Cmd+Z. Вона виконується простим струшуванням iPhone. Наберіть текст у нотатках або рядку повідомлення, а потім струсіть смартфон.

Причому в цій функції реалізовано і захист від міскліків — спочатку вам відкриється меню «скасування дій». Виберіть «Не застосовувати», якщо ви бажаєте видалити текст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.