Чому купуючи дешеві смартфони, ви не економите, а переплачуєте подвійно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пощастило, що ми живемо в часи, коли прилавки просто до відвалу забиті різними продуктами та товарами, від їжі та одягу до техніки, вибір просто величезний були б тільки на це всі гроші. А їх на жаль не так багато, як багатьом хотілося б, тому багато хто зупиняє свій вибір саме на найдешевших девайсах, думаючи, що вони заощадили.

Однак, картина складається зовсім навпаки і насправді покупка дешевого смартфона і економія це дві різні речі. У цій статті мені хотілося б розповісти, чому я так вважаю і навести аргументи чому купівля дорожчого варіанту буде розумнішою грошовою витратою. Усіх незгодних, як завжди, чекаю в коментарях. 

Відразу хочу сказати, що в статті не йдеться про всі бюджетні девайси, а тільки про нижчі т.к, абсолютно будь-яка цінова категорія так само ділиться на найнижчу, нижчу, середню і вищу і всі зі мною погодяться, що порівнювати смартфон за 5 000 гривень і за 20 000 гривень вкрай нерозумно, хоча начебто і той і інший ставляться до бюджетників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До найнижчої цінової категорії можна віднести смартфони ціною до 5000 гривень. Тут зазвичай всякі сміттєві бренди типу DEXP, INOI, які зламаються ще до того, як ви дістанете його з коробки. А якщо і не зламаються, то швидкість їх роботи та функціонал доведе вас до того, що ви самі цей смартфон і розіб’єте, бо нормально користуватися таким пристроєм просто неможливо, тому що поки на ньому прогноз погоди завантажиться на вулиці вона вже п’ять разів зміниться.

До нижчої можна віднести смартфони від 5000 до 10000 гривень. Тут уже хоча б можна зустріти іменитих виробників, але це досі дуже слабкі пристрої, які досить повільні і підійдуть хіба що для моніторингу сайтів, перегляду відео та спілкування у месенджерах. Ні про яку камеру, ігри або швидку роботу не може бути й мови. І варто відзначити, що змінювати смартфон у цій ціновій категорії потрібно щороку. він спочатку не блищав, а через рік уже в принципі ні на що не здатний.

До середньої, як вже багато хто здогадався, відносять девайси від 10 до 15 000 гривень. Ця категорія досить спірна тому що тут досить багато, як придатних девайсів так і відвертого шлаку, тому варто дуже вибірково ставитися і грамотно оцінювати все перед покупкою, але якщо ваше фінансове становище поки що не на висоті вибирати смартфон з цієї цінової категорії можна і навіть потрібно.

До вищої категорії відносять смартфони ціною від 15 000 до 20 000 гривень, вище починається вже середній. Ця та сама категорія в якій я настійно рекомендую купувати смартфони не тому, що дорожче означає крутіше, а тому що у співвідношенні ціни, якості та можливостей ту ви отримаєте набагато більше.

Наведу вам приклад характеристики Redmi 10A 4/64гб ціною – 5000 гривень, Poco M4 Pro 4/64гб ціною – 9 000 гривень і Realme 9 Pro+ 8/128 ціною – 15000 гривень.

Так ось, купуючи смартфон за 5000 гривень, ви все ще вважаєте, що економите? Міняти його доведеться через рік-півтора, а взявши смартфон за 10000 гривень, вам його залізно вистачить на 3,5-4 роки і при цьому перші два роки у вас він буде просто топовим. Дуже потужний, з якісним екраном, крутими камерами і швидкою зарядкою, а лише через 4 роки, коли настане час його міняти він тільки наздожене за характеристиками смартфон, який ви можете купити за 5000 гривень, хоча навіть через 4 роки він, напевно, буде краще .

Так, я розумію, що у всіх різне фінансове становище і для когось 20 000 гривень ціла зарплата, тому не варто сприймати статтю дуже близько, якщо є можливість переплатити зараз, краще це зробити, щоб не переплачувати потім ще більше, особливо враховуючи , як дорожчають смартфони Якщо можливості переплатити ні, то впевнений ви зможете підібрати більш бюджетні варіанти, що підходять вам. Чекаю на вашу думку в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.