Що робити зі смартфоном, коли прийшли з морозу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зима – складний час для техніки. Що робити зі смартфоном, щоб захистити його від впливу низьких температур?

Чи потрібно відразу після вулиці заряджати смартфон

Слід враховувати температуру довкілля. У мороз батарея смартфона швидше заряджається. З цієї причини перше, що багато хто часто робить після приходу додому – ставлять смартфон заряджатися.

Комфортна температура для функціонування смартфона від 10 до 40 градусів. Тому потрібно дати телефону зігрітися за кімнатної температури, перш ніж підключити його до зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно заряджати телефон

Заряджання з великим числом ампер швидше зарядить акумулятор. Однак ємність батареї поступово зменшуватиметься. Вже за рік буде помітно, що смартфон почав швидше розряджатися.

Не варто використовувати зарядку від одного виробника, але від різних пристроїв . Наприклад, зарядка від айфона “вбиває” батарею айпада.

Для батареї шкідлива постійна розрядка до нуля. Одного разу пристрій може просто не ввімкнутися. Доведеться йти до сервісного центру, де його реанімують за допомогою подачі високого струму через спеціальний пристрій.

Коли виникають сумніви як батарея смартфона

Якщо такі сумніви виникають, на жаль, виникає потреба заміни батареї в сервісному центрі.

Підозри на погану батарею з’являються тоді, коли при розряді батареї на холоді (і тим більше якщо в теплі) рівень заряду батареї раптом різко знижується, зменшується не поступово, а стрибкоподібно.

Скажімо, з 80% рівень відразу зменшується, наприклад, до 40%. Щоправда, помітити це не завжди вдається. Адже ми постійно не стежимо за рівнем заряду батареї.

Але іноді ми помічаємо стрибкоподібний розряд батареї , якщо вона розряджається одномоментно і одразу до 0%. Таке нерідко трапляється, якщо батарея вже виробила свій ресурс, а ми за допомогою смартфона фотографуємо чи знімаємо відео.

У такі моменти смартфон зі зношеною батареєю може вмить вимкнутися прямо в момент зйомки. Це відбувається навіть якщо перед початком зйомки індикатор заряду показував велике значення, скажімо, 30-40%. Найчастіше подібні казуси трапляються під час зйомки взимку на холоді.

Наведу приклад несподіваного відключення айфона 5-ої моделі на морозі. На зйомці салюту в Санкт-Петербурзі в січні 2019 року на 5-й хвилині запису айфон несподівано повністю вимкнувся без попередження.

Зовнішня батарея Power Bank

Якщо батарея смартфона дуже погана, але користуватися ним життєво необхідно, то тимчасово можна підключити до смартфону зовнішню батарею, так звану Power Bank.

Для нормальної батареї це нонсенс, якщо працювати з постійно підключеною зовнішньою батареєю. Але якщо стало ясно, що батарея смартфона видихнулася, і її треба міняти, то до моменту заміни зовнішній акумулятор буде дуже доречним. Інакше можна залишитися без смартфона, що став просто необхідним у повсякденному житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.