Топ-5 правил правильного догляду за ноутбуком

Всім привіт, невеликий гайд налаштування Windows 10 після того, як ви поставили її собі ПК або Ноутбук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від догляду за технікою залежить термін експлуатації. Якщо ставитись до будь-якої речі недбало, то й прослужить вона недовго. Але як бути із ноутбуком? Як правильно ним користуватися? Розкажу про те, що не пишуть в інструкції.

Бережіть кришку

Найкраща частина корпусу ноутбука – кришка, вона ж є дисплеєм. Відкривайте та закривайте кришку завжди двома руками, щоб навантаження розподілялося рівномірно. Це дозволить петлям, які тримають екран, прослужити набагато довше. Також нічого не можна ставити на ноутбук, якщо він перебуває у складеному стані.

Не перегрівайте пристрій

Визначтеся відразу, де у ноутбука знаходяться вентиляційні отвори. Не варто їх чимось закривати — тримайте вільну відстань від отворів до найближчої перешкоди не менше ніж на 20 см.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Працювати на колінах або на ковдрі теж не варто – на нижній частині ноутбук має ніжки, призначені для кращої циркуляції повітря. Якщо ноутбук сильно нагрівається, то придбайте активну підставку, що охолоджує, яка буде підтримувати температуру корпусу і компонентів на оптимальному рівні.

Бережіть пристрій від пилу

Якщо ви довго не користуєтеся ноутбуком, то не варто залишати його на столі або на полиці. Краще покласти його в чохол-сумку, щоб не дати пилу проникати всередину гаджета. Практика показала, що всередині ноутбука, який більшу частину часу проводив у сумці, практично не було пилу, ніж у пристрої, що постійно знаходився на столі.

Бережіть порти

Не варто застосовувати зусилля, якщо ви не можете підключити щось до ноутбука. Можливо, ви під’єднуєте штекер не тією стороною або не в той порт. Краще робити це максимально усвідомлено і не наосліп. Дуже часто порти USB Type-A у лептопі згодом деформуються через спроби підключити штекер «нагору ногами».

Бережіть зарядний пристрій

Слідкуйте за тим, щоб провід від зарядного пристрою не перегинався, а також на нього ніхто не наступав. Були ситуації, коли ноутбук виходив з ладу через пошкоджений шнур мережі або адаптер.

Блоку живлення теж приділяйте увагу періодично оглядайте корпус і під час роботи стежте за тим, щоб адаптер не був чимось закритий. Його перегрів може призвести до серйозніших наслідків, ніж вихід з ладу ноутбука.

Бережіть клавіатуру

Користуйтеся пристроєм тільки чистими руками і пам’ятайте, що під клавіатурою знаходиться вся дорога електроніка лептопа. Варто пролити чай на клавіатуру, і ноутбук може вийти з ладу так, що дешевше купити новий, ніж намагатися ремонтувати.

Не докладайте великих зусиль

У ноутбуці немає таких кнопок, на які потрібно давити із силою. Якщо натискання не призводить до бажаного результату, то, швидше за все, ваш лептоп просто завис або не підключений до джерела живлення. Натискайте на кнопки без особливих зусиль.

Не розряджайте акумулятор до вимкнення ноутбука

Для батареї глибокий розряд може бути шкідливим. Краще коректно вимкнути пристрій, коли він показує 5-10% ємності, що залишилася, ніж чекати, поки ноутбук відключиться сам. До того ж при різкому вимкненні є ризик збоїв операційної системи та втрати незбережених даних.

У випадку, якщо ви часто перебуваєте зі своїм девайсом у дорозі, варто придбати захисну сумку з поролоновими вставками – навіть за випадкових ударів такий чохол захистить ваш лептоп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.