Як повербанк може нашкодити телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повербанк (power bank) може дуже виручити, якщо немає можливості зарядити мобільний телефон. Однак при виборі зовнішнього джерела живлення потрібно враховувати низку технічних характеристик, у тому числі це стосується однієї важливої функції — захисту від перезарядки.

Якщо смартфон перегріється, це дуже нашкодить акумулятору пристрою і надалі призведе до збоїв. Тому, як пише foxnews, ваш повербанк повинен відповідати як мінімум двом характеристикам.

По-перше, як і у випадку з дешевими зарядними пристроями, дешеві блоки живлення можуть з часом зіпсувати батарею. Переконайтеся, що будь-який зовнішній акумулятор, який ви використовуєте, має захист від перезаряджання. Якщо ні, ви все одно можете його використовувати, але з обережністю. Як тільки батарея майже повністю заряджена, відключайте її.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, краще не використовувати зовнішні акумулятори з можливістю швидкої зарядки, якщо вони не належать надійному бренду. Виявляється, швидке заряджання може надати на телефон занадто багато електрики і призвести до пошкодження акумулятора. Ця висока напруга може принаймні скоротити термін служби батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.