Названо 5 ознак, що настав час міняти смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сперечатись про те, коли настав час змінювати смартфон, можна нескінченно. Хтось купує черговий гаджет з виходом нового покоління, інші купують новий апарат лише через поломку колишнього. Все індивідуально та залежить від потреб користувача. Але існує 5 факторів, які спонукають придбання нового телефону. Поговоримо про них далі.

Гріється смартфон

Завдання, реалізовані мобільним пристроєм, потребують ресурсів. Програми, встановлені на ньому, постійно оновлюються, наростаючи покращеним функціоналом. Процесор змушений шукати більше енергії для їхньої підтримки, на тлі чого не виключено нагрівання. Якщо корпус апарату гріється частіше, навіть при виконанні найпростіших завдань, а правила експлуатації гаджета не порушені, подумайте про заміну.

Нестача пам’яті Android

Зростання системних вимог і обсяг контенту вимагають більше пам’яті ОС. Рано чи пізно вона закінчується. В цьому випадку можна видалити якісь програми, очистити кеш, але це лише тимчасовий захід. Якщо ви розумієте, що компроміси шукати стало складніше, і не допомагають навіть зовнішні накопичувачі об’ємом 128 Гб, швидше за все, настав час купівлі нового девайсу з потужнішими внутрішніми ресурсами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкий розряд акумулятора

Зростання вимог системи та її систематичні оновлення також спричиняють поглинання гаджетом величезних ресурсів. Це веде до помітного гальмування гаджета, його швидкої розрядки. До того ж, батарея втрачає початкову ємність, і навіть режим енергозбереження не може вплинути на проблему.

У такій ситуації вибір нового телефону стає оптимальним рішенням. Чекати, поки смартфон, що діє, відмовить, як мінімум, некомфортно і недоцільно.

Відсутні оновлення

Пропонуючи оновлення Android, виробники гарантують актуальність мобільного пристрою. З кожною новою версією вони оптимізують рівень захисту, покращують функціонал системи, усувають загрози. У середньому оновлення надходять протягом 3 років після виходу телефону, далі версія не підтримується.

Якщо вам нецікаво покращення функціональності вашого гаджета та відсутність оновлень системи, проблема може виявитися у вигляді помилок та програмних багів, що порушують роботу пристрою. Справа в тому, що кожен новий апдейт відповідає за оптимізацію того чи іншого алгоритму роботи, і якщо вони стали неактуальними, Андроїд не справляється із навантаженням.

Не встановлюється програма

За відсутності оновлень незабаром ви зіткнетеся з неможливістю встановити програми. Зазвичай користувач бачить оповіщення “Програма не підтримується вашим пристроєм”. Якщо при цьому вашому телефону чимало років, виправити ситуацію нереально, оскільки саме його застаріла модель пов’язана з неполадками, що виникли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.