Чому ідея маленьких iPhone провалилася

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone mini в компактному корпусі з підтримкою 5G міг стати величезним проривом на ринку продажів, але, на жаль, кампанія не мала успіху. Чому покупці не оцінили новинку виробника – пропонуємо дізнатися з нашої статті.

Занадто mini

Компанія Apple презентувала Айфон міні як перспективну модель, яка не уникла провалу. Багато користувачів не оцінили компактність апарату через його скромні розміри. Занадто маленький екран не дозволяє комфортно насолодитися відео, легко відредагувати фото, читати чи набирати без окулярів тексти та багато іншого.

Незручність у повсякденному використанні змусила багатьох переглянути погляди на купівлю компактних пристроїв на користь оптимальних параметрів гаджетів. З цієї причини обсяг продажів iPhone12 mini не перевищив і 5%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Висока ціна

Не секрет, що моделі Еппл коштують дорого. Але розглядаючи вартість різних пристроїв, можна звернути увагу, що телефон формату міні 64 Гб коштує від 729 $, тоді як його аналог із повноцінним екраном iPhone12 – 829 $.

Відштовхуючись від цінників, покупець дивиться на вартість і віддасть перевагу доплатити за гаджет з повнорозмірним екраном, ніж взяти менш зручний апарат з такими ж характеристиками. Якби виробник поставив меншу ціну, можливо, у моделі були яскравіші перспективи.

А як же 5G?

З самого початку iPhone12 mini позиціонувався на ринку як компактний гаджет із винятковою підтримкою 5G. Однак подібний прогрес обійшов покупців стороною, у зв’язку з чим подібні заяви втратили сенс.

Імовірно, ця технологія дійде і до нас, але коли — невідомо. І, швидше за все, на той момент актуальності в покупці невеликого девайсу вже не буде.

Отримати максимум із міні неможливо

Незважаючи на те, що маленький айфон виготовлений під «старших родичів», в окремих налаштуваннях він виявився обділеним. Наприклад, максимальна швидкість зарядного пристрою у нього дорівнює 12 Вт, водночас у повнорозмірного iPhone12 вона становить 15 Вт.

Подібна “ущербність” торкнулася і акумуляторної батареї – у версії міні вона має ємність 2,227 мАг в порівнянні з 2,815 мАг у аналога. Таким чином, рівень ємності АКБ можна порівняти з лінійкою Айфон 8, що не надто приємно.

Чи все так погано?

Крім перерахованих мінусів, не можна забувати про переваги розглянутого нами девайсу. Розкажемо про них:

  • Камера з унікальною опцією Dolby vision, зйомки вночі тощо.
  • Розмір та форма. Хтось бачить у цьому мінус, але для когось така компактність стане перевагою.
  • Потужність. Новий процесор А14, інтегрований у невеликий смартфон, має найвищий потенціал та колосальні можливості.
  • OLED дисплей. Якість такого екрану не може не захоплювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.