Чим небезпечні батарейки і як правильно їх позбуватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасний офіс неможливо уявити без батарейок. Вони скрізь: годинник, комп’ютерні мишки, пульти від кондиціонерів. Але просто взяти і викинути використані батарейки у відро для сміття не можна.

Розповімо чому так і що з цим робити.

Чому не можна просто викинути батарею у сміття?

Батарейки – це елементи живлення для різних приладів, які ми щодня використовуємо у побуті та на роботі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вони бувають сольові, лужні, літієві, срібні, ртутні, повітряно-цинкові. Вже із назв зрозуміло, що можуть містити луг, літій, цинк, ртуть. Ці речовини токсичні для навколишнього середовища і, якщо потраплять у ґрунт, ґрунтові води та річки, то можуть нашкодити рослинам, тваринам, птахам і навіть людям.

❗ Одна батарея розкладається близько 100 років і може отруїти 20 квадратних метрів землі.

Що робити із використаними батарейками?

Після закінчення терміну служби всі батарейки потрібно здавати на переробку в спеціальні пункти прийому. Тоді вони не завдадуть шкоди екології: небезпечний вміст витягнуть і він не потрапить у природу.

Куди здавати батареї?

Батарейки можна здати в наступні мережі-партнери нашого проєкту: ЕпіцентрНова лініяJYSKNovus та Comfy, а також – в банки, заправки та інші пункти які можна переглянути на сайті .

Від щирого серця дякуємо кожному з вас, хто навіть в ці непрості часи – не викидає батарейки, а шукає місце, куди здати батарейки надійно. Таких людей тисячі, і ми бачимо це за кількістю звернень до нас в часи війни.

Це значить – тисячі людей вірять у майбутнє України та мріють бачити її чистою та безпечною. Це значить, що разом ми неодмінно переможемо!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.