Названо 10 найбільш брехливих міфів про iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуюсь смартфонами Apple 10 років. Весь цей час постійно чую дурні міфи щодо використання iPhone.

Здається, ті, хто обирає гаджети інших виробників, змовилися сипати недостовірними фактами про головний девайс планети. Може, трохи перебільшую, але іноді мені так справді здається.

Ще більше дивує, коли дурниці про iPhone говорять та пишуть ті, хто ним також користується не перший рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зібрав разом ті, з якими стикався останнім часом, щоби впевнено перекреслити тут і зараз.

1. Для синхронізації iPhone доведеться мучитися з iTunes

Раніше для завантаження контенту на смартфони Apple, а також створення резервних копій особистих даних, дійсно потрібно було використовувати iTunes. Втім, ці часи залишилися далеко у минулому.

Почати потрібно з того, що контент на смартфони сьогодні взагалі не прийнято скидати з комп’ютера з дроту. Музику та відео на будь – який смак сучасні користувачі слухають та дивляться онлайн через стрімінгові сервіси.

Що стосується резервних копій даних на iPhone, то їх краще зберігати в iCloud. Так і надійне, і зайве місце у сховищі комп’ютера займати не доведеться.

Більше того, на Mac сьогодні взагалі немає iTunes. За обмін даними з мобільним пристроєм відповідає Finder, а для взаємодії з контентом передбачені окремі програми на кшталт «Музики».

2. Для адекватної роботи з iPhone потрібен лише Mac

З одного боку, всі переваги iPhone справді найповніше розкриваються саме в екосистемі Apple. Разом з Apple Watch, AirPods, iPad і, звичайно, Mac смартфони компанії дійсно найзручніше використовувати.

Втім, iPhone є цілком собі самостійним пристроєм, який вдасться використовувати разом з будь-якими іншими гаджетами.

Це стосується і комп’ютерів під керуванням Windows, і будь-яких інших аксесуарів. Навіть якщо потрібно відновити дані, то ПК цілком підійде .

Більше того, важливо відзначити, що у всесвіті Android поняття екосистеми як таке взагалі не передбачено.

3. iPhone не можна залишати на зарядці на всю ніч

Користуюсь iPhone 11 близько трьох років. Він практично щоночі відправляється на зарядку на тумбочці.

Причому в цьому та інших сценаріях для наповнення смартфона енергією використовують різні блоки живлення і кабелі. Від найпримітивнішої “вилки” Apple на 5 Вт аж до багатопортових GaN-адаптерів на 30-60-90 Вт.

На сьогоднішній день стан акумулятора мого смартфона становить 85%. Вважаю, що це більш ніж відмінний показник при настільки інтенсивному використанні девайсу.

Сучасні мобільні пристрої надто розумні та захищені, щоб їх можна було налякати підключенням до мережі на всю ніч.

4. Акумулятор вбивають блоки живлення зі швидкою зарядкою

Для швидкого заряджання смартфонів Apple використовується технологія Power Delivery. Принцип її роботи ґрунтується на перемиканні режимів передачі енергії.

При підключенні смартфона до блока живлення мобільний пристрій передає адаптеру інформацію про режими заряджання, які підтримує. Він вибирає найшвидшу комбінацію напруги та сили струму із зазначеного переліку та запускає її.

З одного боку, завдяки цьому процес iPhone заряджається максимально швидко. З іншого боку, він не бере більше енергії, ніж може безпечно переробити.

До речі, цікаво, що за розбіжності режимів передачі енергії зарядку відбуватися взагалі нічого очікувати. Тому некоректні наслідки підключення до iPhone неперевірених сторонніх блоків живлення також виключено.

5. Перед заряджанням батарейку iPhone бажано розряджати

Це твердження справедливе для старих дзвонилок, у яких використовувалися нікель-кадмієві акумулятори. Їх справді необхідно було повністю розрядити перед підключенням до джерела живлення.

У сучасних мобільних пристроях, включаючи iPhone, використовуються літієві акумулятори, які не мають обмежень на періодичність зарядки . Їх можна підключати до блоків живлення та відключати від них та хоч через кожні 10 хвилин.

Втім, важливо розуміти, що літієві акумулятори схильні до хімічного старіння.

Через плюс-мінус 500 циклів повної перезарядки їхня максимальна ємність зазвичай падає до 80%, і вони можуть не видавати необхідну напругу. У цьому випадку батарейку просто міняти у найближчому перевіреному сервісному центрі.

6. Для зарядки важливо використовувати офіційні девайси

Щоб зарядити iPhone, краще використовувати або офіційні блоки живлення і кабелі, або перевірені часом брендові рішення.

Головне, не підключати смартфон до дешевих адаптерів сумнівного походження. У них може не бути контролерів та запобіжників, які захистять девайс від стрибків напруги.

Втім, ця порада стосується не тільки iPhone, а й смартфонів інших виробників, а також решти всіх мобільних пристроїв.

7. iPhone купують для іміджу, а не своєї ж зручності

iPhone – це дійсно модно.

Втім, як банальну дзвонилку з преміальним дизайном, його навряд чи використовує більшість. Голосові виклики взагалі давно відійшли на другий план.

За допомогою смартфонів Apple максимально зручно як споживати контент, так і створювати його.

Кожен наступний iPhone б’є рекорди попереднього продуктивності, весь сучасний софт спочатку з’являється саме на iOS, у смартфонів Apple стабільно кращі камери на ринку, що підтверджується численними тестами.

8. У пару до iPhone потрібно купувати Apple Watch та AirPods

З iPhone можна використовувати будь-які бездротові навушники . Це стосується і TWS-моделей сторонніх виробників від Sony до Bang&Olufsen і навіть Xiaomi.

Це ж стосується розумного годинника. Носімі аксесуари від Samsung, Xiaomi і Huawei легко підключаються до iPhone і дозволяють користуватися всіма функціями практично без обмежень.

Звичайно, найкраще у зв’язці зі смартфоном Apple працюють саме AirPods та Apple Watch, але проблеми з якимись іншими девайсами виникнуть навряд чи.

9. Використовувати кабель Lightning максимально незручно

Конектор Apple завжди виглядав надійніше USB-C. Через особливості конструкції останній можна стиснути у сумці чи кишені. Після цього його взагалі більше не вийде використати.

Більше того, саме Lightning першим показав, наскільки зручним є симетричний конектор, який можна підключати будь-якою стороною.

Упевнений, якби Apple поділилася Lightning з рештою світу, зараз усіх інших виробників змушували б перейти саме на цей стандарт, а не навпаки.

Єдине, що Lightning сьогодні здається досить повільним, якщо скидати великі обсяги даних. Але з дроту зараз це роблять не так вже й часто.

10. Блок живлення важливий, а кабель може бути будь-яким

Для безпечного заряджання потрібні нормальні аксесуари від перевірених брендів. І це стосується не лише iPhone, а й будь-якого іншого смартфона.

Тому, наскільки можна, користуйтеся оригінальним проводом.

Втім, якщо такого під рукою не виявилося, підійде кожен із сертифікацією MFI — схвалений Apple для використання зі своїми продуктами.

11. З останніми моделями iPhone взагалі можна плавати

Не можна.

Волога може потрапити всередину пристрою, і таке справді іноді відбувається. Більше того, Apple не вважає такі випадки гарантійними.

Ще важливо розуміти, що вологозахист – непостійна величина. Ущільнювальні гумки, які захищають нутрощі iPhone від вологи, планомірно втрачають свої властивості під час експлуатації гаджета.

Чим довше смартфон Apple у використанні, тим вищий шанс потрапити.

12. Темна тема дуже економить заряд батарейки

Темна тема в OLED-екранах (iPhone SE, XR, 11 повз) збільшує час автономної роботи тільки при використанні максимальної яскравості .

На практиці подібні дисплеї занадто яскраві, тому їхнє підсвічування зазвичай не піднімають вище 30-70%.

На вулиці ж днем ​​при використанні темної теми взагалі нічого не видно навіть на OLED, тому нічний режим у цьому випадку також не дуже актуальний.

Тому темну тему потрібно використовувати ввечері, а не для заощадження акумулятора.

13. Оригінальних запчастин для ремонту iPhone просто немає

Достатньо.

Як показує практика, компанії, які займаються продажем запчастин, зазвичай просто скуповують нові гаджети, розбирають їх та продають із націнкою.

Нормальний такий, до речі, бізнес. Можна взяти на замітку.

14. Смартфони Apple сильно дорожчі за всіх інших

Перегляньте ціни на останні флагмани Xiaomi і порівняйте їх з вартістю актуальних iPhone.

Навіть торішній Mi 11 Ultra сьогодні не так просто знайти дешевше за 30 тисяч гривень, що цілком порівняно з актуальними гаджетами Apple.

За Samsung S22 Ultra сьогодні доведеться віддати більше 40 тисяч гривень, що навіть дорожче за деякі моделі iPhone 14 Pro Max .

Ціни на смартфони Apple можна порівняти з вартістю інших девайсів. Більше того, через тривалу підтримку виробника вони дуже цінуються на вторинному ринку, тому їх ще й вдасться продати дорожче за конкурентів через пару років.

15. Програми потрібно викидати з меню багатозадачності

Про цю дурість писали мільйон разів, але багато хто досі продовжує робити те саме. Настав час запам’ятати, що це не тільки не прискорює пристрій , але ще й заряд акумулятора відчутно скорочує .

У iOS використовується розумна багатозадачність. Програми, які не повинні працювати в фоні, стають на паузу та відновлюють свою роботу лише після повторного відкриття. Таким чином вони не вантажать гаджет і не витрачають енергію.

Якщо ж викидати їх із багатозадачності, то повторний запуск знадобляться додаткові ресурси. Тому сенсу в цьому немає жодного.

Єдине, із багатозадачності слід закривати додатки, у яких сталася помилка. Так вдасться перезавантажити їх для подальшого використання. Втім, робити це на практиці доводиться не так часто.

Тепер ви знаєте більше і зможете з легкістю просвічувати оточуючих, руйнуючи усталені міфи про техніку Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.