Як зрозуміти, що настав час міняти акумулятор на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор у смартфоні не вічний. Будучи розхідником, він потребує періодичної заміни, частота якої залежить від ємності акумуляторного блоку, тривалості його використання та особливостей експлуатації гаджета. Пропонуємо дізнатися, коли міняти акумулятор на телефоні.

Наскільки циклів зарядки розрахований акумулятор

Середня кількість – 500 циклів, кожен з яких передбачає поповнення запасу батареї від 0 до 100% значення. Виходить, що при щоденному підживленні гаджета, знос АКБ очікується дуже скоро – як мінімум через 1,5 роки. Необхідність частішої заміни не виключається за умови непередбачених обставин, наприклад, залиття телефону вологою.

Як правильно заряджати смартфон

Не всі ставлять гаджет на зарядку щодня, і тим більше регулярно розряджають його в нуль. Виходить, що все це продовжує термін їх експлуатації, тому можна обійтися без альтернативної заміни 2 роки. При цьому не обов’язково чекати на обнулення запасу АКБ і поповнювати його до 100% – заряджати смартфон потрібно виходячи з власних переваг за зручністю та практичністю його використання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як перевірити знос акумулятора

Якщо ваш девайс вже не новий і стан заряду підтримується не найкращим чином, слід проаналізувати акумулятор на ступінь зношування. Існує кілька способів.

Перший спосіб передбачений не всіма виробниками мобільної техніки – з якихось причин не кожен вносить у прошивку ОС можливість контролювати ресурси АКБ. Тому він підходить не всім. Для перевірки зайти в “Налаштування” – “Акумулятор”, і подивитися потрібний параметр.

Другий метод передбачає контроль ємності акумуляторного пристрою за допомогою спеціальної команди:

  1. Перейти до програми «Телефон».
  2. Ввести *#*#4636#*#*.
  3. Після натискання останнього символу відкриється інформація про телефон.
  4. Відкрити «Battery Information» та переглянути ступінь її зносу

Третій варіант дозволяє отримати відомості про зношування пристрою за допомогою спеціальної програми. Таких програм кілька, наприклад, функціональне ПЗ AccuBattery. Його встановлюють заздалегідь, оскільки програмі потрібен певний термін, під час якого ви продовжите користуватися смартфоном у звичайному режимі, щоб оцінити стан АКБ. Аналіз виконується над %, а відносних одиницях – «Відмінно», «Добре» чи «Необхідне сервісне обслуговування».

Таким чином, якщо залишковий ресурс акумулятора дорівнює 85-100% – все чудово. При зниженні показника до 80% – пристрій потребує обслуговування. За більш низьких значень заміна потрібна негайно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.