Стало відомо, чи потрібно регулярно перезавантажувати смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перезавантаження смартфона може вирішити багато проблем у його роботі, але не варто переоцінювати її важливість.

Чим допомагає перезавантаження смартфона?

Під час перезавантаження телефону завершуються всі запущені на ньому процеси, а робота окремих частин та модулів припиняється. Після повторного запуску на телефоні найчастіше виправляється низка можливих неполадок.

Проблеми в роботі бездротового з’єднання

Перезавантаження дозволяє вирішити проблеми з мобільним зв’язком, інтернетом, мережами Wi-Fi, Bluetooth, NFC та GPS. Якщо смартфон перестав ловити мережу, не може підключитися до Wi-Fi-роутера або бездротового пристрою, відмовляється проводити безконтактну оплату або точно визначати своє місцезнаходження — перезавантаження дозволить швидко припинити роботу відповідного компонента і запустити його заново. Найчастіше цього вистачає, щоб виправити збій, якщо він з’явився не через механічне пошкодження пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збої у роботі додатків

Практично кожен додаток хоча б зрідка може зависнути, вилетіти або почати працювати повільно. Це відбувається через велику різноманітність моделей смартфонів, версій ОС і фірмових оболонок, а також версій самої програми — найчастіше збоять ті програми, які або давно не оновлювалися, або нещодавно отримали найвдаліше оновлення.

Якщо програма стала працювати некоректно, через що може зависнути сам телефон, перезавантаження — єдиний спосіб швидко і без наслідків позбутися тимчасових неполадок з будь-якою програмою.

Вивільнення частини оперативної пам’яті

Часто трапляється, що після тривалого та активного використання смартфона, той починає працювати повільніше. Найчастіше це означає, що кількість відкритих програм, а також програм, що працюють у фоні, повністю забиває оперативну пам’ять та перевантажує пристрій. Внаслідок проблеми викликає навіть вихід у меню або робота простого месенджера.

Перезавантаження вивільняє частину оперативної пам’яті, оскільки закриває всі запущені програми та процеси. Смартфон починає працювати у рази швидше, але цей спосіб може рятувати ненадовго. Програми, які отримали дозвіл працювати у фоні, запустяться і після перезавантаження, а отже, продовжать забивати оперативну пам’ять. Єдиний спосіб це виправити – вручну відкликати дозвіл на фонову роботу.

Виправлення системних збоїв

Будь-які проблеми в роботі смартфона варто спочатку спробувати усунути перезавантаженням. Наприклад, якщо некоректно працює мікрофон, зависла камера, зображення почали накладатися один на одного на екрані або дисплей не вмикається – будь-який з цих збоїв може мати тимчасовий характер, а значить, виправити його зможе перезавантаження.

Встановлення оновлень

При будь-яких оновленнях ОС або інших системних компонентів смартфона потрібне перезавантаження, оскільки тільки після неї зміни набудуть чинності. Найчастіше телефон перезавантажується примусово, але якщо прохання про перезавантаження з’явилося як повідомлення, то рекомендується не ігнорувати її і залишати на потім, а відразу виконати. В іншому випадку оновлення буде незакінченим, і телефон може працювати неправильно.

Чи потрібно регулярно перезавантажувати смартфон?

Незважаючи на часті поради про те, що телефон потрібно перезавантажувати раз чи два рази на тиждень, це процедура не більше ніж спосіб виправити які-небудь неполадки в роботі смартфона. Саме собою перезавантаження не є профілактикою, яка захистить від можливих проблем.

Тому перезавантажувати смартфон варто саме тоді, коли для цього є причини – збої, зависання, повільна робота чи оновлення. Робити це щодня чи раз на тиждень необов’язково. І хоча від регулярного перезавантаження телефону не буде гірше, але й особливої ​​користі ця процедура не принесе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.