Як правильно вибрати Powerbank і не потрапити на неякісний товар

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато смартфонів тримають заряд батареї до 24 годин, тому Пауербанк дозволить залишатися на зв’язку незалежно від місцезнаходження користувач. Який вибрати Powerbank і на що звернути увагу, роблячи покупку, докладно розповімо у статті.

Потужність

Якщо ви щасливий власник смартфона з ємністю батареї 5 тис. мАг, яку потужність портативного ЗП оберете для подвійного поповнення акумулятора? Раціонально помножити значення на два, але це помилка. АКБ літій-іонного типу мають вихідну напругу 3,7 В при обсязі 18650. Пауербанки заряджають девайс при стандартних п’яти В. Нескладні розрахунки дозволяють з’ясувати, що для параметра, що розглядається, підійдуть моделі 13500 мАг.

Не можна забувати про втрату розряду та ККД. В абсолютному обсязі живлення не потрапляє в мобільний пристрій, частина перетворюється на теплову енергію. До того ж при бездіяльності виріб втрачає частину акумульованого заряду, тому для смартфона, розрахованого на 5 тис. мАг підходить мобільний акумулятор 15 тис. мАг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вхідний роз’єм – який краще?

Про вхідний роз’єм можна дізнатися з абревіатури IN. зазначеною виробником. Він поповнює енергію зовнішнього АКБ. Переважно вибирати його з роз’ємом, аналогічним до вашого гаджета. Наприклад, власникам iPhone слід придивитися до виробів з Lightning.

Швидкість роботи зарядки ще одна деталь, яка відповідає на запитання, який Пауербанк купити? Це показник напруги, що підтримується вхідним роз’ємом – чим він вищий, тим швидше заряджається гаджет. Більшістю виробником вказується виключно сила струму, тому доводиться покладатися її у. Рекомендації тут аналогічні чим більше, тим краще.

Швидкість заряджання

Швидкість поповнення запасу акумуляторної батареї пов’язана з потужністю, що віддається портативним АКБ. Параметр міститься в описі системи — простий приклад 3 А/9 В. Отримати необхідне значення можна, перемноживши ці числа. Для спрацьовування опції швидкої зарядки важливо, щоб девайс та Пауербанк підтримували її стандарти, наприклад Quick Charge.

Якщо виріб розрахований відразу на кілька гаджетів, енергія, що роздається, ділиться між сполученими пристроями в рівних обсягах. Тому, якщо для вас у цю хвилину важливіше зарядити смартфон, підключіть на живлення тільки його, інакше заряд надходитиме повільніше.

Зовнішній вигляд

Пауербанк з однаковими технічними характеристиками представлений у різних корпусах – тонких, коротких, подовжених, у формі іграшок чи класичного чохла. На якість роботи форма впливу не чинить. Це справа смаку, тож вибір залишається за вами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.