Правила поведінки у разі відключення електрики

Спочатку перевірте вимкнення електроенергії Вашого будинку.

Якщо Ваші сусіди мають електрику, то необхідно:

  • перевірити квартирну панель автоматичного вимикача чи запобіжників;
  • якщо проблема не вимикача або запобіжника, необхідно перевірити групу проводів, що ведуть до будинку.

Аварійне вимкнення? Як дізнатися

Під час масових аварійних відключень телефонна лінія може бути зайнята, дзвінки зазвичай надходять зі всіх знеструмлених житлових будинків. Ви можете також звертатися до адміністрації Ваших населених пунктів, оскільки їм доводиться вся інформація про масові аварійні відключення електроенергії.

Що потрібно зробити всередині будинку

  1. Вимкніть всі електроприлади та електронне обладнання та поверніть термостат системи опалення будинку до мінімуму, щоб запобігти шкоді від стрибків напруги при відновленні живлення (якщо така є).
  2. Крім того, відновити електроживлення буде простіше, коли немає великого навантаження на електричні системи.
  3. Вимкніть все освітлення, крім одного джерела всередині та одного зовні, так, щоб Ви зрозуміли, коли електропостачання буде відновлено.
  4. Не відкривайте морозильники або холодильники без необхідності: закритий морозильник збереже продукти замороженими протягом 24-36 годин.

Безпека понад усе

Ніколи не використовуйте деревне вугілля, туристичне опалення або домашній генератор у приміщенні: вони виділяють чадний газ. Через те, що Ви не можете відчути або побачити чадний газ, це може бути дуже небезпечним для життя.

Ніколи не залишайте свічки без нагляду і зберігайте їх у місці, недоступному для дітей. Завжди гасіть свічки перед сном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.