Що робити, якщо ваш смартфон завис: дієві поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів хоча б раз у житті стикалися із зависанням смартфона. І, як правило, відбувається це в самий невідповідний момент. Що робити, якщо ваш смартфон завис, як оживити апарат і не допустити повторення ситуації, розповімо прямо зараз.

Але для початку потрібно перерахувати причини, через які найчастіше зависають смартфони на Android. У випадку з новими смартфонами проблема найчастіше криється в програмному забезпеченні, наприклад, у збої певної програми. Що ж до старих смартфонів, яким кілька років, а також моделей початкового та середнього рівня, то у них зазвичай не вистачає потужності процесора та оперативної пам’яті для роботи з ресурсомісткими додатками та іграми. Особливо це стосується моделей із 2-4 Гбайт оперативної пам’яті. Також зависання смартфона може призвести до нестачі місця для зберігання при виконанні таких завдань, як зйомка фото та відео.

Проблеми з апаратним забезпеченням – менш поширена причина зависання смартфонів. Найчастіше смартфони перестають відповідати на запити, коли виникають проблеми із сенсорним екраном. І якщо причиною зависання стала проблема з апаратним забезпеченням смартфона, єдиний варіант вирішити її — звернутися до сервісного центру для ремонту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перезавантажте смартфон

Перше, що потрібно зробити, якщо ваш смартфон завис, це спробувати перезавантажити його. Для цього потрібно натиснути і утримувати кнопку живлення, поки пристрій не перезавантажиться, але пам’ятайте, що це може тривати деякий час. Якщо це не допоможе, то одночасно натисніть та утримуйте кнопку живлення та клавішу зменшення гучності доти, доки смартфон не перезавантажиться.

Зарядіть смартфон

Якщо ваш смартфон не запустився після натискання і утримання кнопки живлення, варто поставити його на зарядку і спробувати перезапустити його знову, оскільки смартфон може перестати відповідати просто через те, що його акумулятор розряджений.

Перевірте пам’ять

Як ми вже говорили на початку, недолік вільного простору може призвести до зависання смартфона, тому не зайвим буде перевірити стан внутрішнього сховища в налаштуваннях. Якщо вільного простору менше 10% від загального обсягу накопичувача, то необхідно звільнити місце, вилучивши файли та програми, що не використовуються.

Скиньте телефон до заводських установок

Якщо жоден із вищеописаних способів не працює, то єдиним варіантом може стати скидання налаштувань смартфона до заводських. Тільки потрібно пам’ятати, що це повністю зітре ваш смартфон і видалить всі дані, що зберігаються на ньому, тому перед скиданням не забудьте зробити резервну копію всіх важливих файлів і документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.