Що таке eSIM. Розбираємось у новій технології

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все більше виробників випускають смартфони з підтримкою eSIM – мікросхемою, яка всередині телефону замінює звичну пластикову SIM-картку. Деякі виробники йдуть ще далі. Наприклад, цієї осені в США почалися продажі нового iPhone 14, який більше не можна вставити звичайну сімку.

Давайте розберемося, які переваги можна знайти в новій технології. Прочитайте статтю до кінця, щоб дізнатися, як отримати приємний бонус за підключення eSIM від Tele2.

Проста активація

Нарешті можна забути про вічний пошук скріпки для відкриття лотка SIM-картки. Щоб замінити стару сімку або вставити нову, достатньо отримати QR-код у найближчому салоні або оформити eSIM у додатку оператора і дотримуватися підказок на екрані для завершення налаштування. Весь процес займе лічені хвилини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практичність

Як і будь-який фізичний об’єкт, звичайна SIM-карта з часом стає непридатною. Контакти зношуються від частої заміни, окислюються чи забруднюються. Відомі випадки, коли сімки отримували розряд статичної електрики через тертя в кишені і виходили з ладу. Віртуальні eSIM позбавлені цих недоліків — їх неможливо зашкодити чи випадково забути вдома.

Позбавлення від фізичного слота для SIM дозволяє також і виробникам розвивати можливості своїх смартфонів. З’являється додаткове місце для акумулятора більшої ємності, збільшення пам’яті або нового потужного чіпа. А ще за рахунок зменшення кількості отворів підвищується рівень захисту корпусу від попадання води та пилу.

Екологічність

За різними даними, лише у 2020 році у всьому світі виготовили 4,5 мільярда SIM-карток. Високі обсяги виробництва пластику та викиду вуглекислого газу призводять до забруднення навколишнього середовища. Згодом сімки суттєво зменшилися у розмірах, проте кількість абонентів та нових пристроїв продовжує зростати. Поступовий перехід на eSIM допоможе скоротити забруднення землі та повітря, а значить покращити екологію на всій планеті.

Безпека

Забути в таксі телефон або раптово виявити його пропажу з сумки завжди неприємно. Це означає, що на якийсь час смартфон може опинитися в чужих руках. Навіть якщо заздалегідь захистити смартфон паролем для розблокування, зловмисник все одно зможе переставити SIM-карту в інший пристрій і використовувати номер, наприклад, для доступу до інтернет-банку.

У таких ситуаціях порятунком стане eSIM – її не можна витягти з телефону. Якщо замість 0000 або 7777 ви встановили більш надійний пароль на екрані розблокування, інша людина не зможе отримати доступ до ваших персональних даних, а у вас буде більше часу, щоб зв’язатися зі службою підтримки Tele2 і попросити тимчасово заблокувати сімку.

Один телефон – кілька номерів

Раніше, щоб розділити робочий та особистий зв’язок, доводилося використовувати телефон із двома фізичними слотами для SIM-карток або носити з собою одразу два смартфони. З приходом eSIM все стало набагато простіше. Найчастіше до одного пристрою можна додавати до п’яти номерів. У більшості телефонів можна використовувати одночасно одну пластикову сімку та одну віртуальну, а всі моделі смартфонів Apple, починаючи з iPhone 13, підтримують одразу дві активні eSIM.

Перед покупкою eSIM переконайтеся, що ваш смартфон підтримує цю технологію.
Ось список найпопулярніших пристроїв:

  • Apple iPhone 11 і новіший, а також XS/XR/SE 2020 року випуску;
  • Apple iPad Air 3 та новіший;
  • Samsung Galaxy S20, S21, S22, Note20+ та їх Plus- та Ultra-версії, Z Flip, Fold;
  • Samsung Galaxy Watch4;
  • Huawei P40, Mate 30 та їх Pro версії.

Власники розумного годинника Samsung Galaxy Watch 4 також можуть встановити віртуальну сімку. При цьому всі моделі Apple Watch з eSIM поки що не працюють в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.