Як правильно вибрати смартфон у 2022 році, на які параметри дивитись

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви бажаєте придбати телефон у 2022 році, ми вам допоможемо. У цій статті розглянемо базові принципи, на які потрібно спиратися під час вибору мобільного пристрою. Поїхали!

1. Бюджет

Почнемо не з технічних особливостей, а з фінансових можливостей. Перш за все визначтеся, з якою сумою ви готові розлучитися, щоб придбати смартфон. У будь-якому діапазоні цін є гідні представники, тому недостатність бюджету при виборі хвилюватися не варто.

2. Дисплей

Екран – один з основних параметрів, на який ми будемо дивитися. Зверніть увагу, що стандартний IPS дисплей з яскравістю 500 ніт і частотою 90 Гц буде кращим за найдешевші матриці Amoled, які ставлять у порівняні за ціною пристрої. Тому рекомендується дивитися відео на той пристрій, який вам сподобався.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Чіпсет

Ще один важливий пункт. Якщо ви хочете взяти смартфон на базі Qualcomm, найкраще дивитися у бік процесорів з індексом “G” – вони не менш продуктивні, ніж їхні побратими по лінійці процесорів, однак, мають менше тепловиділення за рахунок зменшених частот. Якщо це MediaTek, тут рекомендуються варіанти серії Dimension. Для HiSilicon — версії 870/880, 950/960, потужніші моделі виявляться набагато гарячішими.

4. Пам’ять

Найпопулярнішим форматом на даний момент є 4+64 Гб (популярно у бюджетних пристроїв) та 6+128 Гб. Ми рекомендуємо дивитися на варіанти 6+128 Гб і більше.

5. Камера

Незважаючи на сучасний формат камерних модулів, де середня кількість датчиків становить від трьох і більше, слід спиратися на відеоогляди. Нерідко під час перевірки камери “вирішує” не так апаратна начинка (тип датчика, оптика і т.д.), а постобробка зображення. Прикладом цього може служити Google камера — додаток зі штучним інтелектом, який завдяки спеціальним алгоритмам та консолідації кількох фото в одне може надати картинку у покращеній якості.

6. Автономність

У разі правило просте — що більше, краще. Найчастіше смартфони з батарейкою від 5000 мАг є “живучими”.

Наша редакція сподівається, що все вищевикладене допоможе вибрати гаджет до душі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.