Експерти порекомендували, як захистити ноутбук від перегріву

Нагрівання ноутбука під час роботи — фізично закономірне явище, але якщо відбувається перегрів, це призводить до безлічі проблем, аж до систематичних вимкнень техніки.

Якщо батарея ноутбука починає перегріватись або може несподівано вимикатися, не можна закривати на це очі.

Технічні експерти розповіли, чому гріється ноуnбук та забезпечити захист батареї від перегріву, пише Unian .

Нагрівання ноутбука під час роботи – це закономірне явище. Будь-який гаджет має вбудовані системи охолодження. Але якщо вони не справляються, то перегрів шкодить устрою і призводить до безлічі проблем, аж до систематичних вимкнень техніки.

Перегрітий корпус або тривала робота вентилятора свідчить про необхідність вживати заходів.

Більшість пристроїв охолоджуються за рахунок активної системи продувки повітря. Тому не можна ставити ноутбук на ліжко або ковдру, які закриють вентиляційні отвори і не дадуть повітрю охолоджувати процесор.

Чим вище навантаження на процесор та відеокарту, тим швидше гріється ноутбук. Таке зазвичай буває у потужних іграх. Намагайтеся забезпечувати інтервали для ноутбука. Бажано для таких ресурсомістких завдань придбати додатково охолодну підставку з сильними вентиляторами.

Також бажано періодично продувати вентиляційні отвори. Для цього потрібно акуратно розібрати його та почистити пензликом. Або ж продути стисненим повітрям.

Крім того, однією з причин перегріву може бути висохла термопаста на чіпах процесора та відеокарти. Необхідно у такому разі розібрати ноутбук, зняти процесор, видалити стару термопасту та нанести нову. Зазвичай чищення та заміни термопасти роблять одночасно.

Буває, що охолодження не може здійснюватися через банальну поломку вентилятора, тоді його просто потрібно замінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.