Названо 8 функцій Viber, про які мають знати всі

Пропонуємо оцінити добірку корисних функцій Viber, які будуть цікаві новачкам та постійним користувачам месенджера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Viber — один із найпопулярніших месенджерів в Україні, постійно працює над розширенням функціоналу та впровадженням нових опцій для комфортного та безпечного спілкування. Добірка корисних функцій Viber буде цікавою і новачкам, і постійним користувачам месенджера.

Канали

Цього року у Viber з’явилося оновлення для творців контенту – канали зі статистикою, коментарями, відстроченим постінгом та іншими можливостями. За допомогою каналів блогери та компанії можуть ділитися своїми новинами, знаходити нову аудиторію, взаємодіяти з нею та краще розуміти її інтереси, а користувачі – споживати релевантний, унікальний та цікавий контент, зберігаючи свою приватність.

Плюс каналів у тому, що кількість учасників практично необмежена (може доходити до 1 мільярда осіб за умови, що канал відкритий для пошуку). Крім того, в каналах історія чату доступна всім учасникам – не важливо, коли вони приєдналися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чат-боти

Великі компанії та бренди все частіше цікавляться різними рішеннями месенджерів для бізнесу, щоб покращити взаємодію зі своєю аудиторією та бути на зв’язку 24/7. Чат-боти в Viber – зручні віртуальні помічники для бізнесу, які допомагають покращувати власний досвід у різних сферах.

Завдяки чат-ботам у Viber, бізнес може, наприклад, значно підвищити залучення клієнтів та знизити навантаження на персонал.

У месенджері Viber є багато корисних чат-ботів для користувачів з Білорусі. Наприклад, чат-бот білоруського сервісу Rabota.by для тих, хто шукає роботу чи хоче бути в курсі трендів ринку праці. З його допомогою зручно переглядати актуальні вакансії та отримувати повідомлення про нові пропозиції.

Маски Viber

У месенджері доступні AR-фільтри та маски доповненої реальності на основі технології Snap Inc, розробника програми Snapchat.

З їхньою допомогою можна, наприклад, приміряти нову зачіску або мейк, перетворитися на фантазійного персонажа або перенестися в незвичайні місця. Фото, відео та GIF-картинки з ефектом доповненої реальності можна надсилати контактам прямо в месенджері Viber або зберігати на мобільних пристроях.

Відео та аудіодзвінки

У месенджері Viber можна спілкуватися не лише за допомогою повідомлень у чатах, але також зручно здійснювати голосові та відеодзвінки з будь-якого місця, де є інтернет. Дзвінки в месенджері безкоштовні, доступні на смартфонах і персональних комп’ютерах, не обмежені за часом і можуть брати участь одночасно кілька десятків людей.

Ця функція стане в нагоді, наприклад, при проведенні робочих нарад, організації шкільних активностей для всього класу або сімейних зустрічей, коли не всі учасники можуть перебувати в одному місці.

Viber Out

Корисна функція месенджера, яка відрізняє його від інших популярних платформ для спілкування. З нею користувачі можуть здійснювати міжнародні дзвінки навіть тим, хто не використовує Viber. Ця послуга надається на платній основі Viber.

Зателефонувати з Viber Out можна у вкладці “Виклики”, попередньо поповнивши баланс рахунку користувача.

Мої нотатки

“Мої нотатки” – насправді це окремий чат із самим собою. “Мої нотатки” працюють як органайзер: у чаті можна зберігати важливу інформацію, повідомлення інших користувачів, фото, відео та інші файли, а також складати списки, відзначати виконані завдання та встановлювати нагадування.

Важливу інформацію можна закріплювати вгорі чату, щоб її можна було швидко знайти.

Переклад повідомлень

Будь-яке повідомлення у листуванні або груповому чаті можна швидко перевести на вибрану мову: для цього необхідно натиснути та, утримуючи повідомлення, вибрати функцію перекладу – переклад повідомлення з’явиться прямо під вихідним повідомленням.

Загалом у месенджері є кілька десятків мов. Можна змінити мову перекладу за замовчуванням у налаштуваннях програми.

Зниклі повідомлення

Іноді в месенджері потрібно поділитися особливо важливою інформацією, наприклад номером банківської картки, фотографією паспорта або іншими даними. Це можна зробити у Viber в режимі зникаючих повідомлень, які автоматично видаляються через певний призначений час після прочитання – 10 секунд, 1 хвилину, 1 годину або 1 день.

Автоматичний відлік часу до видалення повідомлення буде запущено відразу після того, як одержувач його прочитає. Що важливо, якщо ваш співрозмовник або хтось із учасників групового чату зробить скріншот такого повідомлення, Viber повідомляє про це. Функція доступна в особистих та групових чатах.

Щоб скористатися функцією, потрібно відкрити потрібний чат, клацнути на піктограму секундоміра на нижній панелі та вибрати час “життя” повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.