Топ-5 плюсів передплати Telegram Premium та 5 фішок, яких не вистачає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту появи Premium-підписки Telegram пройшло рівно 5 місяців. З того моменту вона стала мати нові переваги, але за цей період месенджер розділився на три табори.

Це ті, хто щиро підтримує Telegram і набуває передплати лише з цієї причини (власне, для чого Павло Дуров і вигадав такий формат монетизації), ті, хто бажає користуватися тими чи іншими перевагами Premium-підписки та ті, хто не бачить у ній жодного сенсу .

Я користуюсь передплатою Telegram Premium із самого початку, плачу за неї 5,99 долара щомісяця і цілком задоволений тими можливостями, що вона дає. Але є й речі, яких не вистачає. Сьогодні я розповім, за що люблю Premium-підписку та які фішки хотів би бачити в майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5 плюсів

– Розпізнавання голосу. Мабуть, це найважливіша і, не побоюсь сказати, найсильніша функція Telegram Premium. Це не фірмова історія, месенджер просто використовує технологію Google. Одного разу це збентежило будь-яких експертів, і з цієї причини в червні я випустив розслідування , в якому в деталях спростовую небезпеку залучення механізмів перекладу голосових повідомлень від «корпорації добра».

Буквально цього місяця Telegram порадував розвитком цієї функції та надав можливість розшифровувати відеоповідомлення. Користуюсь цими можливостями щодня, особливо коли слухаю музику і мені не хочеться переривати задоволення. Звичайно, бувають неточності в розпізнаванні, але й не можна не відзначити, що технологія від Google лідирує на ринку, як за кількістю мов, що підтримуються, так і по точності.

– Завантаження файлів до 4 ГБ. Якщо бути чесним, то розділ «Вибране» непомітно для мене став майже основним умовним хмарним сховищем. Так, це далеко не Dropbox і навіть не “Яндекс.Диск”, але як у робочих моментах, так і в особистих я часто вивантажую файли не настільки великого розміру саме в листування з самим собою.

Важливим плюсом є те, що файли розміром до 4 ГБ замість 2 ГБ у звичайній версії Telegram я можу завантажувати необмежену кількість разів, а ще відправляти їх не тільки собі, а й співрозмовникам. Є впевненість, що в майбутньому у міру зростання месенджера ліміт збільшуватиметься, причому як для звичайних користувачів, так і для Premium-передплатників.

– Подвоєні ліміти. Якщо вже зайшла мова про них, то не можу не відзначити і цю перевагу Telegram Premium. Для мене важливими є наступні можливості: замість 1024 знаків до підпису медіафайлу — 2048; замість 5 закріплених чатів в основному списку діалогів – 10; замість 200 збережених GIF-файлів – 400; замість 10 папок з чатами – 20.

Але це не все. Є ще інші особливості. Наприклад, допускається 200 чатів в одній папці замість 100, 1000 каналів і великих груп замість 500, 10 обраних стікерів замість 5. В одному акаунті може бути не 10 публічних посилань типу t.me/name, а 20; не 70 знаків в описі облікового запису, а 140; не 3 одночасно підключені облікові записи, а 4.

– Управління чатами. Здається, найпростіша, але цілком важлива фішка. По-перше, з Premium-підпискою можна вибирати з усіх встановлених основну папку за промовчанням. Тобто, у вас відкривається не основний список чатів, а той, який ви хочете. Наприклад, одразу ж папка з усіма каналами, які читаєте.

По-друге, допускається автоматичне відключення повідомлень про нові чати, групи та канали від тих, хто не перебуває у списку ваших контактів, а також переміщення таких діалогів відразу ж до архіву. Це зручно навіть якщо ти публічна людина або адміністратор каналу.

– Емодзі-статус. Галочкою Telegram Premium сьогодні вже нікого не здивувати, та й практичної користі вона ніякої не несе за винятком того, що вона демонструє ваш донат на користь месенджера. Інша річ — емодзі замість галочки. Telegram дає можливість Premium-передплатникам встановлювати будь-які емодзі як статус.

Хтось використовує це для забави, але є й ті користувачі, які за допомогою такої функції демонструють, чим вони зараз зайняті: щільно працюють, знаходяться в дорозі, їдять або сплять. Мої спостереження показали, що найчастіше передплатники Telegram Premium не використовують цю функцію для прикраси облікового запису, а задіяють її у справі.

5 фішок, яких не вистачає

– Автоматичний переклад всього контенту. Сьогодні Telegram, наприклад, дозволяє перекладати текст публікацій у каналах із нерідною мовою. Але для перекладу потрібно робити кілька дій. Було б чудово, якщо Telegram дозволяв би автоматично перекладати будь-який контент у тих чи інших каналах і навіть групах.

Думаю, ті ж технології Google у цьому можуть допомогти. Водночас можна було б впровадити нативний переклад у матеріалах, що переглядаються за допомогою Instant View.

— Можливість записати дзвінок. Не знаю, хто як, але я часто телефоную прямо через Telegram. Деколи трапляються важливі розмови, які хотілося б записати. Не всі мобільні пристрої мають функцію запису дзвінків за замовчуванням.

А тим більше така історія не інтегрована в Telegram. Тому було б непогано, якби команда розробників надала Premium-передплатникам такий простий інструмент.

— Надсилання електронного повідомлення до звичайного діалогу. Секретні чати є, ну а якщо потрібно щось відправити у звичайний діалог? Так, Telegram дозволяє надсилати фото чи відео з таймінгом видалення, але чому б не реалізувати функцію надсилання секретного повідомлення з паролем, який співрозмовники вигадали особисто? Це дозволило б зберігати у таких повідомленнях дуже таємні дані.

– Преміум-стікери зі звуком. Від такого доповнення до Telegram Premium я не відмовився б. До того ж, реалізувати таку фішку не так уже й важко, адже в месенджері вже давно було реалізовано щось подібне. Наприклад, у жовтні 2020-го Telegram додав звук для ⚰ та 🎃. А звук від емодзі ⚰️ — мій найулюбленіший.

– Додаткові інструменти. Щоб полегшити життя користувача, не потрібно вигадувати щось надгеніальне. Як на мене, достатньо додати функції, якими користуються багато користувачів, крім месенджера.

Наприклад, калькулятор: пишеш у полі введення повідомлення формулу, а Telegram автоматично вираховує рішення. А ось мандрівникам було б корисна фішка із вбудованою системою визначення рейсів усередині повідомлення, як у iMessage: наприклад, співрозмовник відправив рейс A4930, по лилі на нього можна відразу подивитися інформацію по ньому.

Якщо ви теж користуєтеся Telegram Premium, розкажіть у коментарях, за що любите передплату і чого вам не вистачає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.