Що потрібно знати при роздачі Wi-Fi зі смартфона на ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практично на будь-якому смартфоні можна роздати мобільний інтернет через Wi-Fi іншим пристроям. Перетворивши його тим самим на примітивний Wi-Fi-роутер. Це дуже зручно, наприклад, у поїздках — якщо потрібний інтернет на ноутбуці, його завжди можна отримати через смартфон.

Роздати інтернет зі смартфона просто – потрібно лише включити режим модему в налаштуваннях і задати пароль. На ноутбуці потрібно знайти з SSID (його теж можна задати) і ввести пароль. Але є низка важливих нюансів.

Трафік

Підключення ноутбука через Wi-Fi смартфон може призвести до великого споживання трафіку. Причина проста – оновлення. Операційна система не розуміє, що у вас є доступ через мобільний інтернет і може продовжувати завантаження апдейтів. Також оновлюватись можуть і програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед тим, як підключитися до інтернету через Wi-Fi смартфон, необхідно призупинити оновлення Windows та програм. В іншому випадку, може бути так, що ваш пакет трафіку дуже швидко витрачається.

Уточніть вартість роздачі

Деякі тарифні плани мобільних операторів можуть стягувати додаткову плату за використання смартфона як Wi-Fi-роутера — за годину або за добу. Все залежить від тарифного плану, така практика часто спостерігається безлімітних тарифах.

У випадку, якщо ви постійно роздаватимете інтернет на ноутбук, то ваш мобільний оператор навіть може вас відключити, адже тарифні плани для роутера помітно відрізняються за вартістю, ніж для використання на смартфоні. Роздавати можна епізодично, але постійна роздача може призвести до обмеження швидкості або навіть припинення послуг. Такі випадки рідкісні, але траплялися, і, швидше за все, ця інформація прописана в договорі-оферті.

Швидкість може бути значно нижчою

По-перше, сама швидкість підключення через 4G рідко коли досягає вище 20 Мбіт/сек, а по-друге, все залежить від вашого смартфона. Слабкий пристрій повільно оброблятиме підключення і, відповідно, буде затримка за швидкістю. Також важливо розуміти, що ноутбук може створювати десятки різних підключень, що призведе до зниження швидкості доступу в інтернет по мобільній мережі. Тут все залежить від ваших завдань, які виконуються на комп’ютері.

Ваша IP-адреса зміниться

Якщо ваша домашня IP-адреса постійна, то при підключенні до мобільної мережі вона буде іншою і може належати сотням, а то й тисячам людей. У сайтів, які використовують дані про ваше місцезнаходження, виникнуть неточності та проблеми при визначенні координат. Наприклад, якщо я перебуваю в північно-західній частині Самари, деякі сайти вважають, що я перебуваю в Тольятті при підключенні через мобільну мережу.

Також варто розуміти, що чим більше пристроїв ви підключаєте до Wi-Fi смартфона, тим швидкість буде помітно нижчою. Не варто створювати відкриту точку доступу без пароля — до вашого мобільного девайсу можуть підключитися інші люди. Не забувайте вимикати точку доступу — вона витрачає заряд акумулятора, навіть якщо немає підключень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.