Чи можна залишати блок живлення в розетці без смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Життя сучасної людини складно уявити без мобільного телефону. Поки що ми особливо не використовуємо бездротові технології заряджання і продовжуємо користуватися блоками живлення. Примітно, що саме з ними пов’язано найбільше міфів.

Одні користувачі стверджують, що зарядні пристрої потрібно завжди відключати від мережі, якщо до нього не підключений смартфон. Інші заявляють, що це робити не потрібно. Я належу до другої категорії, але для початку ми згадаємо кілька міфів.

Зарядка може вийти з ладу

Напевно, це найпопулярніша хибна думка, яка змушує власників гаджетів постійно діставати ЗП з розетки. Нібито зарядний пристрій швидко виходить із ладу, якщо постійно підключено до мережі. Звісно, ​​у цьому є своя частка правди, але дуже невелика.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середній термін служби ЗП становить близько 3-5 років. Практика показала, що навіть за такий часовий проміжок із пристроєм нічого не відбувається. Відключаючи ЗП, ви продовжуєте термін експлуатації до 5-7 років. Наскільки це Вам критично?

Високе споживання електроенергії

Як і коли зародився цей міф, вже ніхто не скаже. Головне, що ця помилка не має нічого спільного з реальністю. Звичайно, зарядний пристрій споживає певну кількість енергії. Такий споживаний струм називають струмом спокою і він може становити максимум 0,3 мА , що нездатно позначитися навіть на рахунках. Уявимо, що Ви вирішили заощадити та відключаєте ЗУ після кожної зарядки.

Практичним шляхом можна перевірити, що середня витрата на рік становить не більше третини кіловата . Це навіть вважати смішно, тож рухаємося далі за списком.

Пожежна безпека

З цього питання існує кілька думок. З одного боку, логічно припустити, що підключений до мережі прилад може спалахнути або вибухнути, а з іншого боку – скільки таких випадків було? Швидше за все, Ви навіть не зможете знайти статистичні дані.

Вимикати ЗП потрібно в тому випадку, якщо Ваша розетка має несправності. Знову ж таки, є ризик, що пристрій замкне при різкому підвищенні напруги у разі неспрацьовування автоматики. Але ця проблема більше пов’язана з електрифікацією будинку, а не зарядкою.

Отже, коли справді потрібно відключати ЗП? В якості вагомої причини можна назвати несправність розетки, мережі або низька якість зарядного пристрою . Усі сторонні блоки живлення (неоригінальні) краще тримати при собі та по можливості відключати.

Оригінальна зарядка для смартфона є на 99% безпечним пристроєм. Але не варто забувати про ризики, які я описав вище та 1% умовної пожежної небезпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.