Телефон не заряджається від заряджання. Найчастіші проблеми та способи їх запобігання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді трапляється, що підключений до зарядного пристрою гаджет, який повинен бадьоро та весело поповнювати заряд акумулятора у встановлений виробником часовий проміжок, відмовляється це робити, або заряджається не повністю. Причин безліч. У статті розбираємо найпоширеніші з них. А також способи запобігання та усунення проблем, пов’язаних із зарядкою гаджетів.

Часто люди користуються телефоном, одночасно заряджаючи його через кабель. Ми не радимо цього робити. Коли заряджання здійснюється за допомогою зарядного пристрою, існує дуже великий ризик пошкодити порт виходу на телефоні в результаті необережного руху, що, в свою чергу, в майбутньому призведе до неможливості зарядити телефон через кабель зовсім.

Крім того, коли смартфон навантажений виконанням енергоємних завдань під час заряджання, процес проходитиме набагато повільніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буває, що після оновлення операційної системи смартфон перестає заряджатися або показує, що зарядка йде, але фактично ні. Порада перша і найпоширеніша – перезавантажити девайс. Спробувати відкатати смартфон до попередньої версії.

Механічні пошкодження порту виходу, пил, бруд, здута батарея смартфона, несправність зарядного кабелю, мережного зарядного пристрою також відносяться до одним з найпоширеніших причин неможливості поповнити заряд акумулятора телефону. Там, де бачимо несправності, намагаємося виправити чи замінити пошкоджену частину. Не забуваймо про розетку. Якщо з пристроями зовні все гаразд, то пробуємо встромити СЗУ в іншу розетку.

Якщо смартфон потрапив у воду, під дощ та намок, то це вже ситуація критична. Можна скористатися народними методами просушування, наприклад, покласти в рис, залишити сушитися на батареї і т.д. Найкращим варіантом буде віддати в руки фахівців у сервіс. У будь-якому випадку вмикати гаджет не можна до повного просушування і навіть протягом 24 годин після. Терміново вимкніть його та не підключайте намокший смартфон до електричної мережі.

І остання порада. Користуйтеся «рідними» адаптерами або якісними зарядними пристроями перевірених брендів, які мають функції «розумного захисту» та високої сумісності. Вони мають бути виготовлені з вогнестійких матеріалів. Не нагріватись при використанні до критичних температур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.