Як заряджати смартфон: 5 способів продовжити життя батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодня ми заряджаємо безліч девайсів, але чи правильно ми це робимо? Який час і в якому обсязі слід заряджати пристрій, щоб батарея не лише прослужила довго, але й зберегла високу ємність?

Ми можемо продовжити «життя» акумулятора, якщо дотримуватимемося стандартних правил заряджання.

Спосіб №1. Регулярна підзарядка життєво необхідна

Багатьом сучасним смартфоном для якісної та стабільної роботи важливо регулярно заряджатися, а не поповнювати запас від 0 до 100%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не варто допускати розрядки смартфона до нуля, тому що це призводить до можливої ​​втрати потенційного обсягу енергії. Недарма мобільні телефони починають попереджати користувача про низький рівень заряду ще за 20%. Якщо ви отримали таке повідомлення, то не думайте довго, а по можливості відразу ставте пристрій на зарядку.

Фахівці вважають, що найбільш оптимальний та прийнятний рівень заряду є діапазон 40-80%. Якщо дотримуватися його, ваш пристрій може протягнути набагато довше, ніж заявлено виробником. По досягненню 100% заряду пристрій потрібно відключати від живлення, оскільки зайве перегрівання також погіршує працездатність батареї смартфона.

Заряджайте акумулятор порціями кілька разів на день: наприклад, вранці в автомобілі, на роботі – від комп’ютера і ввечері – вдома від розетки. Так ви продовжите термін служби пристрою.

Спосіб № 2. Дотримуємося температурного режиму

Оптимальна температура є дуже важливою для роботи акумулятора смартфона. Через сильну спеку або холод батарея швидко розряджається, а від перегріву або переохолодження може взагалі вийти з ладу. Не залишайте влітку свої аксесуари під прямими променями сонця, особливо в машині! Взимку не носите телефон у зовнішніх кишенях одягу і постарайтеся якнайменше користуватися ним на морозі.

Ідеальна температура навколишнього середовища під час заряджання смартфона – це приблизно +20 градусів. Але оскільки ідеального в житті нічого не буває, то бажано (а скоріше навіть необхідно) заряджати смартфон при температурі навколишнього середовища не нижче +10 градусів і не вище +40 градусів. Тому якщо Ви зайшли в приміщення з морозу, то не треба відразу ставити смартфон на зарядку. Нехай він спонукає за кімнатної температури якийсь час, а потім уже можна і заряджати. А ось у літній час слід уникати перегріву і в жодному разі не залишати гаджет під час зарядки під прямим сонячним промінням.

Спосіб №3. Не залишайте надовго смартфон розрядженим

Надовго залишати акумулятор без підзарядки разово можна. Але якщо це робити регулярно, то одного разу ви виявите, що смартфон не може повернутися до життя. Контролер акумулятора вирішить, що батареї немає взагалі, і не включить апарат.

На забудьте вимкнути зарядку!

Найчастіше ви підключаєте смартфон до зарядного пристрою ввечері. Батарея при цьому повністю заряджається в середньому за 3-4 години, але апарат залишається в розетці до самого ранку. Після повної зарядки пристрій лише зрідка підживлюється енергією підтримки 100% рівня заряду. Акумулятор повільно «вмирає», перебуваючи у стресі через тривалий час заряджання та підвищеної температури. За такого підходу вже за рік ви помітите, що час роботи поступово знижується.

При повному заряді батареї відключайте її від зарядного пристрою – так вона довше проживе! По можливості вимикайте смартфон, перш ніж поставити його на зарядку. У стані повного спокою апарат зарядиться швидше, адже енергія не витрачатиметься на роботу модулів зв’язку, екрану, програм та інших функцій.

Спосіб №4. Не користуватися смартфоном під час його заряджання.

Якщо Ви користуєтесь смартфоном під час зарядки (перегляд фільмів, інтернет серфінг і т.і.), то цим ви потихеньку вбиваєте акумулятор. Тобто. під час процесу заряду одночасно йде процес розряду акумулятора. Таке “хитання” негативно позначається на тривалості терміну служби акумулятора смартфона.

Під час заряджання залиште смартфон у спокої. В ідеалі його добре відключити, але це не кожному під силу. Втім, навіть тимчасове невикористання зменшить так звані паразитні навантаження, які змушують частину елементів батареї працювати безперервно і зношують їх із вищою швидкістю.

Спосіб №5. Використовуйте перевірені зарядки

Це не означає, що потрібно використовувати лише заводські зарядки. Альтернативні варіанти теж годяться. Але зношені шнури, перемотані ізолентою, точно потрібно змінювати. Часто вони спричиняють повну відмову роботи акумулятора.

Підбиваючи підсумки, підсумовуємо ключові моменти:

  • Не розряджається смартфон до 0%, крім періодичної профілактики;
  • Якщо апарат розрядився, якнайшвидше поставте його на зарядку;
  • По можливості заряджайте смартфон протягом дня, підтримуючи оптимальний рівень заряду;
  • Не допускайте перегрівання батареї.

Варто пам’ятати, що акумулятор це витратний матеріал, його продуктивність знижується в міру хімічного старіння. І це процес незворотній, навіть за дбайливого використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.