Як швидко зарядити iPhone. Корисні поради

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 8 хв.

Бувають дні, коли ви не можете відкласти всі справи, щоби дочекатися закінчення зарядки телефону. Коли це станеться, ви можете здивуватися, дізнавшись, що у вас є можливості значно скоротити час заряджання iPhone.

Реклама

У цьому посібнику ми розповімо вам, як це зробити, починаючи з визначення того, чи є у вашого телефону можливість швидкого заряджання, і закінчуючи обладнанням, яке скоротить час заряджання.

Що таке швидке заряджання і чому мій зарядний пристрій не може виконувати його?

Ми написали вичерпне посібник із швидкої зарядки, але давайте розглянемо його. Швидка зарядка використовує найновішу технологію USB під назвою USB Power Delivery (USB PD). Ця технологія доступна лише в роз’ємах USB-C, які можуть передавати як енергію, так і дані та підходять для заряджання різних пристроїв. Це дуже гнучкий та ефективний варіант, який дозволяє оптимізувати керування живленням. Перехід на з’єднання USB PD дозволяє досягти швидкості заряджання набагато вище, ніж у старих кабельних з’єднань Lightning від Apple.

Зарядний пристрій потужністю 5 Вт, який постачається з більшістю iPhone, не здатний до швидкого заряджання. Воно може забезпечити достатню потужність для базової нічної підзарядки, але воно не здатне передавати заряд досить швидко, щоб зарядити щось із батареєю більшої ємності, наприклад, iPad. Більшість iPad поставляються з блоком заряджання потужністю 12 Вт, тому якщо у вас є iPad, ви можете використовувати один з них для прискорення зарядки iPhone – це ніяк не зашкодить телефону, оскільки він ніколи не візьме більше заряду, ніж може обробити.

iPhone 8 і новіші пристрої здатні заряджатися ще швидше, підтримуючи підключення на 18 Вт і вище. Але для досягнення таких швидкостей потрібен ще досконаліший зарядний пристрій.

Якщо вам цікаво, наскільки швидкою є швидка зарядка, Apple стверджує, що вона заповнює до 50% заряду акумулятора вашого iPhone всього за 30 хвилин. Це означає, що ви можете попрощатися з очікуванням заряджання телефону та попрощатися з нічною зарядкою. Немає потреби говорити, що швидка зарядка полегшить вашу тривогу, коли ви збираєтеся вийти за двері та розумієте, що ваш телефон заряджений на 17%.

Зверніть увагу, що це лише початок тенденцій швидкого заряджання. У 2020 році компанія Oppo представила зарядний пристрій потужністю 125 Вт, який може зарядити акумулятор ємністю 4000 мАг за 20 хвилин. Це бурхливо розвивається сектор ринку телефонів, і швидкість зарядки, ймовірно, зростатиме ще швидше.

Які iPhone підтримують швидку зарядку?

Наступні iPhone за допомогою швидкої зарядки не продавалися в комплекті зі швидким зарядним пристроєм:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR (до жовтня 2020 року)
  • iPhone 11 (до жовтня 2020 року)
  • iPhone SE (2020) (до жовтня 2020 року)

Наступні iPhone зі швидкою зарядкою продавалися зі швидким зарядним пристроєм:

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

Наступні iPhone зі швидкою зарядкою не продаються із зарядним пристроєм:

  • iPhone XR (після жовтня 2020 року)
  • iPhone 11 (після жовтня 2020 року)
  • iPhone SE (2020) (після жовтня 2020 року)
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone SE (2022)

Оскільки апаратне забезпечення iPhone продовжує вдосконалюватися, швидкість заряджання, швидше за все, буде вищою у новітніх моделей iPhone, а заряджання покращується згодом завдяки оновленням iOS, і все це може призвести до значних відмінностей між моделями iPhone. Насправді, тести показують, що навіть iPhone 11 Pro Max 2019 може заряджатися з вражаючою швидкістю 22,5 Вт за допомогою USB PD, що швидше, ніж заявлений стандарт Apple, і це збільшилося до пікової швидкості зарядки майже 29 Вт в iPhone 14 Pro Max цього року. Швидка зарядка також працює з будь-якою моделлю iPad Pro, iPad Air третього покоління та новіше, а також iPad mini п’ятого покоління та новіше.

Офіційний швидкий зарядний пристрій Apple

Хоча Apple не постачає швидкий зарядний пристрій з багатьма своїми iPhone, вона продає швидкий зарядний пристрій у вигляді нового кабелю та зарядного блоку для вашого пристрою. Це далеко не найдешевший варіант, але якщо ви готові витратити гроші, щоб отримати зарядний пристрій прямо від Apple, ось що вам потрібно.

Кабель

Для такого швидкого заряджання iPhone необхідно використовувати з’єднання USB-C. Однак навіть останні моделі iPhone не мають порту USB-C (принаймні поки що). Тому, якщо ви хочете почати користуватися прискореною зарядкою, насамперед придбайте кабель USB-C – Lightning.

Як ми вже згадували вище, всі поточні моделі iPhone від Apple поставляються із цим кабелем. Однак, якщо у вас більш старий iPhone, ви також можете придбати його безпосередньо у Apple. Вони гарантовано працюють з вашим iPhone і поставляються в одно- та двометровому варіантах.

Адаптер живлення

Разом з кабелем швидкого заряджання вам знадобиться особливий зарядний блок, адже що таке продукт Apple без купи периферійних пристроїв? Рішення Apple – 20-ватний адаптер з портом USB-C, а не стандартним USB-A. Якщо вам потрібна тільки швидка зарядка iPhone, цей офіційний 20-ватний адаптер живлення USB-C за 29 доларів – все, що вам потрібно.

Якщо у вас новий MacBook, можливо, у вас вже є адаптер живлення, здатний задовольнити всі ваші потреби в швидкій зарядці. Майже всі MacBook, продані за останні кілька років, використовують зарядні блоки, сумісні з USB-C, і ви можете підключити USB-C кабель до Lightning до цього адаптера для швидкого заряджання iPhone. Найбільш поширеним є перехідник Buy at Apple, який за потреби може легко виконувати подвійну функцію.

Якщо у вас MacBook Pro, то, швидше за все, у вас є зарядний пристрій навіть потужніший, ніж 29 або 30 Вт. Apple підтвердила, що навіть версії 61 та 87 Вт безпечні для використання з iPhone. Пам’ятайте, що ваш iPhone не споживає більше енергії, ніж йому потрібно, тому потужніший адаптер не може змусити ваш телефон приймати занадто велику потужність, яку він не може витримати.

Apple також випустила новий адаптер живлення 35W Dual USB-C Port Power Adapter разом із оновленим цього року MacBook Air M2, який дозволяє заряджати iPhone та MacBook одночасно. Однак важливо відзначити, що він забезпечує лише 35 Вт загальної потужності, і більша частина цієї потужності піде на ваш MacBook при одночасному зарядженні обох пристроїв.

Альтернативні варіанти

Apple не є монополістом в області швидких зарядних пристроїв для iPhone, і ви можете знайти альтернативні варіанти, які забезпечать ту ж продуктивність за набагато нижчою ціною або додатковою довговічністю або функціями.

Примітка: Хоча ми постаралися вибрати лише найкращі бренди та рекомендовані продукти, ми не тестували всі представлені нижче продукти, тому використовуйте їх на свій страх та ризик.

Альтернативні кабелі для заряджання

Знайти USB-C-to-Lightning кабель не від Apple може бути досить складно, і це тому, що Apple суворо стежить за тим, хто може його продавати. Одним з небагатьох виробників, яким дозволено створювати такі кабелі, є компанія Nomad, творець міцних аксесуарів, і хоча USB-C-to-Lightning кабель від Nomad коштує дорого, це відмінний вибір, якщо вам потрібен більш міцний кабель.

Його довжина становить 1,5 метра, тобто він трохи довший за стандартний кабель Apple, але справжня магія полягає в його міцності. Він захищений щільно намотаною кевларовою обплетенням і має додатковий захист навколо роз’єму, що гарантує, що кабель витримає навіть найсильніше покарання. Він коштує дорого, але на нього надається п’ятирічна гарантія Nomad на відміну від річної обмеженої гарантії Apple, що дещо знижує гостроту проблеми.

Альтернативні адаптери живлення

Ви можете взяти будь-який адаптер живлення з портом USB-C та достатньою потужністю, але переконайтеся, що він підтримує USB Power Delivery (USB PD), та дотримуйтесь відомих брендів.

Це чудова альтернатива, якщо ви шукаєте щось маленьке та доступне. Завдяки технології нітриду галію (GaN) цей маленький зарядний пристрій вийшов одночасно і меншим, і потужнішим, ніж альтернатива від Apple. Потужність 30 Вт USB-C дозволяє йому працювати з найвищою швидкістю зарядки серед усіх iPhone, представлених на ринку.

MagSafe не завжди добре

На завершення варто звернути увагу на зарядну бездротову панель. Бездротові зарядні пристрої заряджають ваш iPhone з пристойною швидкістю, але вони все одно повільніше, ніж дротові зарядні пристрої з нашого списку.

Максимальна потужність, яку може отримати iPhone від стандартного зарядного бездротового майданчика Qi, становить 7,5 Вт. Однак ви можете вибрати зарядний пристрій з більшою потужністю, щоб передбачити майбутні можливості або зарядити інші пристрої, що не належать Apple. Бездротовий зарядний пристрій Belkin 10W за 25 доларів та Aukey Aircore 15W за 17 доларів – гідні варіанти.

Якщо у вас iPhone 12 або новіша модель, ви також можете скористатися новою функцією MagSafe від Apple, яка забезпечує швидкість зарядки до 15 Вт – в два рази вище, ніж від зарядного пристрою без MagSafe.

Ці зарядні пристрої магнітно кріпляться до задньої панелі iPhone 12 і новіші та відображають анімоване кільце на екрані iPhone, щоб підтвердити, що ви користуєтеся найвищою швидкістю заряджання MagSafe.

Будьте обережні при покупці зарядного пристрою MagSafe. Багато сторонніх виробників аксесуарів додали кільце магнітів до стандартного зарядного пристрою Qi, щоб вони добре кріпилися до iPhone, і іноді рекламують їх як “сумісні з MagSafe”. Однак, тільки справжні зарядні пристрої MagSafe, сертифіковані Apple, забезпечують вищу швидкість 15 Вт. Ви можете не турбуватися, якщо використовувати зарядні пристрої від відомих брендів-партнерів Apple, таких як Belkin, Mophie або Scosche. Ці компанії продають звичайні магнітні зарядні пристрої Qi, але вони намагаються уникати слова “MagSafe”, тому ви завжди будете впевнені в тому, який саме зарядний пристрій ви купуєте – просто намагайтеся уникати фрази “сумісне з MagSafe”, оскільки це зазвичай означає,

Для автономної зарядки вам підійде MagSafe Charger від Apple, але якщо ви хочете одночасно заряджати AirPods і Apple Watch, зверніть увагу на зарядний пристрій 3-в-1 BoostCharge Pro від Belkin або 3-в-1 Travel Charge з MagSafe від Mophie (на фото вище).

Ви також можете використовувати сертифіковані MagSafe зарядні пристрої з більш старими моделями iPhone, але в цьому випадку вони будуть працювати як будь-який інший Qi-сумісний зарядний пристрій. Витрата додаткових грошей – хороший спосіб бути готовим до оновлення до iPhone 12 або новішої моделі, але немає жодних переваг у використанні зарядного пристрою MagSafe з iPhone без MagSafe.

Дивіться наш список кращих бездротових зарядних пристроїв, щоб дізнатися про інші відмінні варіанти бездротової зарядки. Ми також підготували добірку найкращих аксесуарів MagSafe для iPhone 12, iPhone 13 або iPhone 14, до якої входять сертифіковані MagSafe зарядні пристрої та підставки, чохли, автомобільні кріплення та навіть акумуляторні блоки, які можуть використовувати переваги магнітного кріплення нових моделей iPhone.

Останні поради щодо зарядки

Незалежно від того, який зарядний пристрій ви купите, обов’язково дотримуйтесь цих порад щодо швидкості та безпеки:

Ніколи не заряджайте поблизу обігрівача, прямого сонячного проміння або будь-якого іншого джерела тепла. Тепло, яке не підходить для акумулятора, може пошкодити його під час заряджання і збільшити час заряджання.

Ви завжди можете перевести iPhone в авіарежим, щоб прискорити час заряджання. Або, якщо можливо, вимкніть його зовсім.

Як правило, розетка або подовжувач заряджають швидше, ніж комп’ютер.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ