Що не можна робити, зарядивши смартфон, якщо не хочете зіпсувати його

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, Ви знаєте, що таке смартфон і що смартфон взагалі класна штука. І що він може прослужити довгий час… якщо Ви не забиватимете ним цеглу чи опускатимете у воду. Ну або якщо це не відвертий брак.

Але є одна комплектуюча смартфона, яка псуватиметься з часом – це акумулятор.

А ми можемо зберегти працездатність акумулятора на більший термін і отримати від нього максимум можливостей. І зараз я розповім Вам, що в жодному разі не треба робити, щоб цього досягти. Отже,

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Не нагріваємо телефон

Це особливо актуально для більш старих версій, але й нові версії теж піддаються цьому. Якщо експлуатувати телефон під час заряджання, він починає сильно грітися. А якщо ще при цьому і грати, то…

2. Не заряджаємо телефон неякісними зарядками

Оригінальні зарядні пристрої є бажаними, але не обов’язковими. Але якісними вони повинні бути обов’язково. Для цього вибираємо зарядні пристрої лише від перевірених виробників. Неякісні зарядки, по-перше, повільніше заряджають, а по-друге можуть вивести акумулятор з ладу.

3. Не порушуємо правила зарядки від автомобільного прикурювача.

Якщо у Вас виникла потреба зарядити свій телефон в автомобілі, то робимо це дуже акуратно. Тут головне правило – це не ставити смартфон на зарядку до того, як Ви заведете двигун, тому що акумулятор може просто згоріти від різких стрибків напруги. Та й на якість автомобільного зарядного пристрою теж варто звернути увагу.

4. Не підвішуємо телефон на кабель від зарядного пристрою.

Іноді буває спокуса підвісити телефон на провід від заряджання. І навіть якщо він там добре висить і нікому не заважає, все одно не треба його таким чином експлуатувати. Гніздо зарядки буде постійно під сильним тиском, розхитається та вийде з ладу.

5. Не ставимо телефон на заряджання за низької або високої температури.

Зараз практично у всіх смартфонах стоять літій-іонні акумулятори. А вони дуже схильні до впливу температур.

Причому користуватися смартфоном у холодних та жарких місцях можна, а от заряджати вкрай небажано. При зарядці на спеку або на холоді акумулятор псується набагато швидше.

Так що все просто і все здійсненно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.