Що в смартфонах означає глобальна версія, і чим вона відрізняється від інших

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви колись купували смартфон в онлайні, то, напевно, бачили біля деяких моделей приписку “Глобальна версія”. Деякі користувачі не розуміють, що це означає, а насправді це дуже важливий індикатор. Що таке глобальна версія смартфона? Давайте розберемося. 

Що таке світова прошивка? 

Найчастіше таке словосполучення можна зустріти у назві смартфонів Xiaomi. Йдеться про те, що на телефон встановлено глобальну версію MIUI. Вона застосовується на пристроях, що продаються за межами Китаю та відрізняється підтримкою всіх мовних пакетів. 

Які ще бувають прошивки? 

Насправді є багато видів прошивок. Також є українська, в’єтнамська, індійська та ін. Усі вони призначені для певних країн. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У чому переваги глобальної прошивки? 

Оскільки вона призначена для реалізації у всьому світі, вона не має жодних обмежень. Наприклад, на Google-сервіси, як у китайських пристроях, а також немає встановлених програм, як на російських моделях. 

До того ж, глобальні версії смартфонів найчастіше йдуть у комплекті з блоками живлення, оснащеними вилками, що підходять для країн, де вони продаються. Це серйозна перевага перед моделями для Китаю, адже з ними йдуть блок живлення, що не підходить для наших розеток. Прийде або купувати новий, або шукати перехідник. 

У чому недоліки глобальної прошивки? 

Як таких недоліків у глобальної прошивки немає. Якщо ви хочете купити смартфон і вас бентежить ця приписка – відкиньте всі сумніви убік і сміливо купуйте апарат. З високою ймовірністю воно без проблем працюватиме на території України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.