Що у смартфонах раніше було краще: порівняння старих та нових моделей

UNITED STATES - SEPTEMBER 23: The HTC Corp. G1 mobile phone is displayed during its unveiling by T-Mobile USA Inc. in New York, U.S., on Tuesday, Sept. 23, 2008. The phone is the first to run on Google Inc.'s Android software and will cost $179 with a two-year contract when it goes on sale in the U.S. on Oct. 22. (Photo by Jb Reed/Bloomberg via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні смартфони зовсім не схожі на старі моделі, які випускалися кілька років тому. Причому якщо в деяких питаннях нинішні апарати кращі за попередників, є моменти, де пристрої 2022 року начисто програють своїм побратимам. Про що мова? 

Простота ремонта 

Раніше смартфони були розбірними. У них знімалася кришка, що полегшувала доступ до одного з найчастіше замінних компонентів – батареї. Якщо після декількох років експлуатації телефону вона зносилася, ви могли просто купити нову та поміняти її в домашніх умовах за кілька хвилин. Зараз так зробити не вийде – обов’язково доведеться звертатися до сервісного центру, оскільки у більшості моделей кришка є частиною корпусу і просто так зняти її не вийде. Та й батареї в нинішніх девайсах незнімні. 

Компактність 

Пам’ятаєте перші смартфони? Майже всі вони, за рідкісним винятком, були максимально компактними і з ними можна було легко впоратися однією рукою. Зараз же на ринку панують величезні лопати з дисплеями більше 6 дюймів, якими середньостатична людина, не перехоплюючи аксесуар, упоратися не може. Особливо важко доводиться дівчатам.  

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, компактні телефони виходять і зараз, але їх настільки мало, що їх можна перерахувати на пальцях однієї руки. До того ж, в основному це флагманські моделі типу iPhone, ASUS ZenFone і Google Pixel. А що робити обмеженим у бюджеті людям? 

Ціна 

Ще один незаперечний козир на користь старих смартфонів. Вони банально коштували дешевше. Так, користувач був позбавлений більшості зручних функцій, що існують зараз, зате купити смартфон було простіше. Та й володарі простеньких моделей не почувалися ущемленими в порівнянні з тими, у кого були пристрої дорожчі, оскільки різниця між ними була практично непомітна. Це зараз смартфон дорожче 50 тисяч може використовуватися і для фото, і для ігор і для решти, а власникам дешевих моделей залишається задовольнятися базовими розвагами. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.