Як зрозуміти, що батареї телефону скоро “кінець”

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Знос акумулятора смартфона, як правило, можна визначити за деякими ознаками. Серед них деформація корпусу, надто швидка розрядка та перегрів при заряді-розряді.

Реклама

Він пояснив, що термін служби акумулятора для брендових моделей зазвичай складає більше двох років, а для пристроїв “третього ешелону” виробників після року батарея починає деградувати, знижувати ємність, грітись, у крайніх випадках навіть здуватись.

Експерт зазначив, що суттєво знижують термін працездатності батареї погані умови експлуатації: перегрів, пряме сонце, використання “нерідних” зарядних пристроїв, експлуатація за високої вологості або потрапляння смартфона у воду, механічні пошкодження.

“Батарея здулася, якщо ви спостерігаєте: деформацію корпусу, відшарування задньої кришки або скла, білі плями на екрані (екран підпирається здуттям батареї)”, – зазначив експерт.

Якщо ж батарея знизила ємність, продовжує експерт, це означає, що телефон доводиться заряджати все частіше. У розділі “Параметри – Батарея” крива розряду навіть при малій кількості працюючих програм все крутіше йде вниз. Більший, ніж раніше, розряд батареї за ніч (за відсутності запущених енергоємних програм); в нормі за ніч батарея розряджається на 2-5%.

Ще одна ознака — якщо батарея не тримає заряд, а саме: зарядка не доходить до 100%, зупиняється раніше. У розділі “Параметри – Батарея” видно, що після зниження залишкового заряду до 30-50% крива “валиться” вниз.

Зрештою, варто звернути увагу і на такий важливий момент, як перегрів при заряді-розряді — телефон постійно теплий, а при заряді стає гарячий. “Така ситуація небезпечна, оскільки це відбувається через розгерметизацію батареї або деградацію її внутрішньої структури”, – резюмував експерт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ