Корисні функції Siri в iOS 16, які варто спробувати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Siri в iPhone — далеко не найкорисніша річ. Голосовий асистент настільки непопулярний, що багато хто елементарно його відключає при початковому налаштуванні смартфона. Незважаючи на весь негатив користувачів, Apple регулярно вносить серйозні покращення в роботу Siri: кажуть, у наступній версії iOS більше не доведеться говорити “Привіт, Siri”, обмежившись лише ім’ям помічника. Втім, у iOS є маса покращень та нововведень, які спрощують життя. Розповідаємо, які фішки Сірі в iOS 16 варто спробувати після оновлення.

Реклама

Як запустити швидку команду на iPhone

Щоправда, не всі програми містять готові команди для запуску, їх список можна побачити у додатку “Швидкі команди”. Але почати ними користуватися тепер можна за допомогою Сірі, просто сказавши назву програми.

Що вміє робити Siri

Будь-який голосовий помічник може бути корисним, у тому числі Siri. Щоправда, не кожен із них підказує команд. Користувачі iOS 16 тепер можуть дізнатися список корисних команд в одному певному додатку, якщо він підтримує Швидкі команди : просто скажіть Сірі «Що можна зробити в цьому додатку?».

Після цього на екрані відкриється список доступних дій. Команд може виявитись не дуже багато, але тоді Сірі запропонує інші варіанти, для яких ви можете її використовувати. Зверніть увагу, що фішка доступна не на всіх смартфонах – тільки на iPhone з A12 та новіший.

Як настроїти Сірі

У налаштуваннях Siri з’явилася можливість настроїти тривалість паузи: тобто збільшити кількість часу, коли ви закінчуєте говорити, і тим, коли Siri відповідає. Так можна легко виправити неприємний момент, коли ще не встигаєш повністю озвучити запит, а Сірі перебиває тебе, заважаючи говорити. Встановіть варіант «Далі» — його точно має вистачити вимовлення запиту.

Зверніть увагу, що Siri вміє оголошувати термінові оповіщення, повідомлення або сповіщення із програми через деякі Beats або AirPods, а також CarPlay. Цю проблему вирішили: тепер Siri відтворює оголошення про дзвінки через вбудований динамік, працюючи з іншими пристроями. Дрібниця а приємно.

Надиктовувати повідомлення за допомогою Siri дійсно зручно, але є один недолік: для підтвердження відправки все одно доводилося брати iPhone в руки. У iOS 16 це виправили: у налаштуваннях Siri достатньо включити “Автовідправлення повідомлень”. Після активації цього пункту голосовий помічник відправить його самостійно, якщо ви не скасуєте його.

Як відповісти на дзвінок iPhone без рук

У кожного з нас бувають такі ситуації, коли немає можливості відповісти на дзвінок, не торкаючись екрана. На щастя, в iOS вже давно є можливість включити автоматичну відповідь на дзвінок за допомогою Сірі, але тепер цього робити не потрібно: в iOS 16 ви можете просто попросити Сірі включити або вимкнути автовідповідач, що заощадить час. Правда, перед цим варто зайти в налаштування автовідповідача, щоб відрегулювати час очікування, доки Siri не відповість на дзвінок.

  • Зайдіть до Установки, виберіть “Доступність”.
  • Натисніть «Дотик», а потім — «Джерело звуку».
  • Натисніть “Автовідповідь на дзвінки”, після чого виставте таймер.

Крім цього, в iOS 16 з’явилася ще одна корисна функція – можливість покласти трубку за допомогою Сирі. Наприклад, у FaceTime або просто під час голосового дзвінка: напевно ви помітили, що співрозмовники не завжди завершують виклик, через що повисає тиша чи сторонні шуми. Просто скажіть “Привіт, Сірі, поклади слухавку” і виклик буде завершено. Співрозмовники, що залишилися на лінії, почують вас, але ця фіча безперечно корисна, коли немає можливості взяти Айфон до рук.

Крім того, в iOS 16 покращили роботу Пропозицій Siri та Spotlight. Раніше система пропонувала далеко не найактуальніші програми, вважаючи, що вони могли б вам знадобитися. Ще одним приємним нововведенням стало те, що ідентифікація пісень Siri за допомогою Shazam не синхронізувалась із самим додатком, залишаючись лише в пам’яті iOS. Тепер результати пошуку відразу ж залишаються в пам’яті Shazam, включаючи розпізнавання через Siri та Пункт сповіщення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ