Не купуйте ці товари від Apple. Краще купіть репліку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випускає настільки багато різних товарів, що навіть фанати марки не одразу згадають усі. Вважається, що від підробок їх відрізняє висока якість і надійність, але згодні з цим далеко не всі: напевно, ви чули про те, що ті ж кабелі виходять з ладу менше ніж за рік. То чи є сенс переплачувати за оригінал, якщо можна придбати копію? Напевно, ні: судячи з відгуків, деякі копії аксесуарів Apple не поступаються оригіналу, згадайте хоча б історію з AirPods 3! Зібрали для вас кілька аксесуарів для iPhone та інших гаджетів, копії яких не відрізняються від оригіналу.

Чохол для iPhone

Можна як завгодно висміювати тих, хто купує копії оригінальних чохлів для iPhone , але в цьому дійсно є логіка: який сенс платити за оригінал кілька тисяч, коли є якісна копія з таким же яблучком? Зовнішніх відмінностей практично немає: якщо йдеться про силіконове, то і копія, і оригінал будуть однаковими навпомацки.

А шкіряний чохол для iPhone взагалі через деякий час покривається патиною, яка комусь подобається, комусь — не дуже. Копії чохлів зроблені з синтетичного матеріалу, що віддалено нагадує шкіру: він може з часом відшаруватися, але ось ефекту старіння на ньому практично не виникає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Те саме і з чохлами для iPad: оригінальний Smart Folio для iPad можна знайти щонайменше за 2-3 тисячі гривень. Але чи вартий він того? Звичайно, ні! Я купив точну копію за 2 тисячі і рекомендую її вам: магнітиться чудово, складається і мажеться – як оригінал, а ззаду є фірмове яблучко.

Розпізнати каверзу можна тільки при найближчому розгляді — логотип втоплений не так глибоко.

Чи варто купувати зарядку MagSafe

Apple запровадила новий стандарт бездротової зарядки MagSafe кілька років тому, хоча інноваційним назвати його складно. Тим паче, за 3-4 тисячі! Копії коштують у рази дешевше, а їх зміст практично не змінюється: швидко заряджатися iPhone не буде, в гіршому випадку зарядка йтиме з потужністю 5 Вт.

Крім того, судячи з відгуків, оригінал теж гріється досить пристойно, при підключенні є анімація на екрані, ну і зовнішніх відмінностей практично немає. Тим більше, знаючи звички Apple сьогодні iPhone підтримує MagSafe, а вже через рік розробники можуть відмовитися від цієї ідеї — так було з 3D Touch. Загалом, сенсу переплачувати немає: краще купити аналог MagSafe.

Який Apple Pencil вибрати

Олівець Apple Pencil – досить вузькопрофільний гаджет, оскільки стане в нагоді в побуті не кожному. Тим не менш, для повноти комплекту його чомусь купують: обходиться Apple Pencil 2 приблизно в 4 тисячі гривень і точно не коштує цих грошей. По суті, це лише розумний стілус, який ще й є одноразовим і ремонту не підлягає.

Не забувайте про те, що надійного способу зберігання Apple Pencil немає, тому його ще й легко втратити. Ось чудовий, на мій погляд, олівець для iPad від Baseus: підтримує всі жести, відображається в системі, магнітиться до грані iPad. Є й дешевші варіанти з тим же набором функцій – можна відразу купити кілька штук, щоб не шкода втратити!

Серветка Apple

Нещодавно Apple випустила власну серветку для протирання екранів. Оригінал коштує біля 1500 грн. у середньому, але ви ж розумієте, що це дурощі! Навіть незважаючи на те, що серветка офіційно сумісна з усіма гаджетами компанії, своїх грошей вона явно не вартує.

Може здатися, що до її складу входять якісь особливі матеріали: експерти з iFixit «розібрали» серветку Apple, в якій не було жодних принципових відмінностей від звичайної мікрофібри, що продається в магазині. Ну, ви все і самі розумієте: ось вам варіант з Алі, який приблизно в 30 разів дешевший.

Дротові навушники Apple

EarPods – одні з найпопулярніших дротових навушників навіть у 2022 році. Незважаючи на це, відрізнити оригінал від підробки практично неможливо: мало того, що вони виглядають однаково, то ще й різниці в звучанні немає (слухати музику в EarPods — справжнє катування). Тим не менш, відмінності все-таки є: наприклад, в оригінальних навушниках натискання на клавішу іноді майже не відчувається, тоді як підробка завжди має приємне клацання.

У будь-якому випадку, сенсу переплачувати за оригінальні EarPods немає: можна купити копію або добротний аналог EarPods на Алі та заощадити щонайменше 1000 грн. А зважаючи на те, що ті, що інші навушники недовговічні, викинути дешеві буде не так прикро. Ось добрий аналог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.