Навіщо на смартфоні потрібний антивірус. І як він може зашкодити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

IT-фахівець розповів про важливу та корисну програму для смартфонів, яка часто уповільнює роботу пристроїв.

Реклама

За словами експерта, це є антивіруси. Саме такі продукти можуть серйозно вплинути на швидкість відгуку та продуктивність смартфона. При цьому інші програми з механізмами захисту телефону, наприклад, банківські, як правило, на швидкість роботи не впливають.

Але антивірус на смартфоні повинен бути, фахівець це підкреслив. Вибирати варто з платних продуктів, тому що вони не лише добре захищають гаджет від встановлення небезпечних вірусів, здатних відстежувати дії користувача та копіювати паролі для доступу до банківських рахунків, соціальних мереж та інших ресурсів, а й оптимізовані для безперебійної роботи мобільного пристрою.

Також важливо врахувати, що для повноцінного захисту достатньо одного антивірусу. Два і більше також уповільнять роботу.

«У смартфоні потрібен антивірус, бажано платний, тому що такі версії більш просунуті і мають велику кількість сигнатур (сигнатура – внесені в базу антивірусу характерні ознаки шкідливої ​​програми, що дозволяють її виявити). Найголовніше, він має постійно оновлюватись. Слідкувати за його актуальністю – завдання саме користувача. Достатньо одного антивірусу, тому що два або більше завантажать центральний процесор і істотно знизить швидкість роботи пристрою. Більше того, один антивірус може конфліктувати з іншим, сприймати його як потенційну небезпеку. Відчутного ефекту це не дасть», – зазначив експерт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ