ТОП-5 порад, щоб продовжити життя нового смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Купуючи новий смартфон, всі хочуть користуватися гаджетом якомога довше. Якщо вдасться розтягнути цей термін щонайменше на два роки – вже добре. Адже далі пристрій у наш час технологій стане вже застарілим і цілком імовірно, що не працюватиме так само коректно, як при покупці.

Реклама

Експерти назвали причини, чому смартфон може вийти з ладу набагато раніше і що робити, щоб цього уникнути.

1. Вимкнення та перезавантаження

Не потрібно справа не в справу повністю відключати смартфон, щоб зберегти його працездатність на більш тривалий термін. Фахівці рекомендують ніколи не відключати смартфон, але при цьому раз на тиждень обов’язково робити його перезавантаження.

2. Чистота – запорука успіху

Важливо зберігати гаджет у чистоті, особливо стежити за роз’ємами на корпусі. Це порт під проводові навушники та порт під зарядний пристрій.

3. Бездротові мережі

А ось Wi-Fi та Bluetooth краще повністю відключати, якщо вони не потрібні. Також важливо заборонити програмам, які встановлені на смартфоні, визначати місцезнаходження. Саме ці служби мають швидкий негативний вплив на батарею, постійно саджають її, внаслідок чого вона швидше зношується.

4. Розряджання-заряджання

Велика помилка користувачів полягає в тому, що вони повністю розряджають смартфон – до 0%. А потім підключають зарядний пристрій та залишають його до ранку, незважаючи на те, що 100% заряду вже є. Такі цикли сучасним акумуляторним батареям не потрібні, до зарядки гаджет краще підключати після досягнення 15-20% заряду і відключати, коли заряд дійде до 100%.

5. Push-сповіщення

Більшість додатків любить розсилати повідомлення за допомогою Push. Саме ця технологія змушує смартфон знаходитись постійно в робочому режимі, що негативно впливає на акумулятор. Якщо Push-сповіщення не дуже важливі, краще їх вимкнути.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ