Статті

Топ-5 пристроїв Apple, які не випускаються з 2022 року

Share

Ми вже давно звикли, що після презентації нових айфонів деякі моделі старих знімаються з виробництва. Цим нікого не здивувати. Але крім смартфонів, Apple випускає велику кількість інших пристроїв та аксесуарів. Це і комп’ютери, і ноутбуки, і планшети, і різні зарядки, чохли та навушники. При цьому компанія з Купертіно ніколи не оголошує про припинення виробництва чогось. Тільки подивившись актуальну лінійку продуктів, покупець може здогадатися, що те, що він шукає, більше не випускається.

2022 не став винятком. Крім торішніх iPhone Pro, Apple припинила випуск і багатьох інших пристроїв. Давайте подивимося, що більше не виробляє компанія з Купертіно і чи гідні заміни в лінійці.

Моноблок Apple iMac 27

Після того як навесні Apple представила Mac Studio та Studio Display, випуск iMac 27 був припинений. Він став останньою моделлю Аймака із процесором Intel та завершив цілу епоху. Зараз у лінійці настільних комп’ютерів Apple єдиним Аймаком є ​​лише модель на 24 дюйми. Багатьом покупцям хочеться отримати більшу діагональ екрану, але на даний момент інших варіантів немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленнями інсайдера Мінг-Чі Куо , у 2023 можливий вихід iMac Pro на процесорах лінійки M2. Саме він має отримати збільшену діагональ екрану. Але на сьогодні це просто чутки. Тому, якщо ви хочете Мак з дійсно великим екраном, вам залишається лише купувати Mac Studio або Mac mini та докуповувати до нього великий монітор. Або задовольнятися діагоналлю 24 дюйми у звичайному Аймаку.

Останній iPod Touch

Але найзнаковішою скасуванням цього року став, звичайно ж, iPod Touch. Плеєри Apple вже давно билися в агонії, і лише цього року їхній кінець офіційно зафіксували. Спочатку у травні оголосили про припинення виробництва, а в червні вони зникли з сайту Apple. Насправді, це не дивно. У 2022 році складно уявити людину, яка купуватиме плеєр, хоч і має можливості iPod Touch.

Значно простіше використовувати для всіх дій iPhone або купити iPad з великим екраном. Плюс до всього, Apple не оновлювала Touch з 2019 року, тому залізо в ньому вже було застаріле, і сучасні іграшки він тягнув важкувато. Загалом можна остаточно резюмувати: в 2022 році закінчилася епоха iPod, що почалася в 2001 році.

Apple Watch — титан

Так як в Україні, крім звичайних Apple Watch в корпусі з алюмінію, інші версії не продаються або продаються в мінімальних кількостях, не всі знають, що Apple випускала преміальну лінійку Apple Watch під назвою Edition. У першій версії їх корпус був виконаний із золота, яке надалі змінилося на кераміку і в результаті закінчилося все титаном.

Але випуск Apple Watch Ultra якраз у такому корпусі зробив безглуздим подальше продовження Apple Watch Edition, тому їхнє виробництво було припинено. Тепер, якщо ви хочете годинник від компанії з Купертіно у міцному корпусі, відмінному від алюмінію та сталі, то вибір у вас тільки один – Apple Watch Ultra. Насправді дуже шкода, що в Apple ухвалили таке рішення, адже не всім потрібний такий величезний годинник. А от від титанового корпусу в класичному виконанні багато хто б не відмовився.

Приставка Apple TV

До 2022 року здається, що вже всі стрімінгові сервіси та онлайн кінотеатри перейшли на 4К-контент. При цьому ще менше місяця тому Apple випускала Apple TV HD , яка не підтримувала сучасного дозволу. Так, вона була дешевшою за версію з підтримкою 4К, але це не дуже схоже на виправдання. Все ж прогрес не стоїть на місці.

У результаті в жовтні в Купертіно прибрали застарілу приставку зі своєї лінійки і зробили дві версії Apple TV 4K, які відрізняються лише наявністю Ethernet на корпусі та об’ємом вбудованої пам’яті. Якщо з приводу всіх попередніх пристроїв ще можна було поностальгувати, припинення випуску Apple TV HD сприймається однозначно в позитивному ключі. Apple залишилося встановити конкурентну ціну на свої приставки і тоді можна навіть буде поборотися за цей ринок з іншими виробниками.

Зарядка для iPhone

Як ви думаєте, який один із найбільш критикованих пристроїв Apple перестала випускати тільки в 2022 році? Це адаптер живлення на 5 Вт. Так, найслабша зарядка, яка входила в комплект постачання до iPhone 11 включно, перестала продаватися лише цього року. Коли більшість Андроїдів комплектуються блоками щонайменше 30 Вт, Apple продовжувала робити такі зарядки.

Добре, що в Купертіно вчасно схаменулися і ще в серпні розпродали останні запаси п’ятиватних адаптерів. Сподіватися на повернення зарядки до Айфона в комплект постачання не доводиться. Але тепер хоча б ясно, що Apple продає тільки швидкі блоки живлення, які зарядять iPhone з більш-менш нормальною швидкістю. Залишилося ще перестати робити саморозкладні кабелі, які приходять у непридатність від повітря, і буде взагалі супер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Незабаром Google Messages отримає нову функцію

    Якщо ви користуєтеся Android, вам варто скористатися додатком Google Messages. Він має всі функції RCS,…

    12.05.2024

    4 нові функції камери iPhone 16 Pro, які з’являться цього року

    У лінійці iPhone 16 Pro з'являться нові функції, такі як більші дисплеї, спеціальна кнопка "Захоплення"…

    12.05.2024

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024