Статті

Названо 6 додатків для очищення Android, які дійсно очищають ваш пристрій

Share

Ознайомтеся з найкращими програмами для очищення телефону на Android, які допоможуть вам очистити непотрібні файли, що займають місце на вашому пристрої.

Хоча пристрої Android досить розумні, щоб не потрібно регулярне технічне обслуговування, все ж таки непогано час від часу виконувати цифрове налаштування.

Хитрість полягає в тому, щоб знайти програми для очищення телефону, які справді відповідають своїм обіцянкам. У кращому випадку погана програма для очищення витрачає місце на диску; у гіршому випадку воно може заразити вас шкідливим програмним забезпеченням і спаміти рекламою. Однак, не всі програми для очищення Android марні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось найкращі програми для очищення телефонів і планшетів Android, які дійсно допомагають.

1. Google Files (Файли від Google)

Офіційний файловий менеджер Android від Google має прості інструменти, які роблять його першим засобом для очищення Android від сміття, яке має спробувати кожен користувач. Запустіть програму та перейдіть на вкладку ” Очищення ” внизу, щоб отримати доступ до цих параметрів.

Тут ви побачите кілька областей, які програма визначає як порожню витрату місця. До них відносяться непотрібні файли , дублікати , резервні копії фотографій та програми , що не використовуються . Виберіть опцію, щоб переглянути, що займає найбільше місця, перевірте, що ви хочете видалити, та підтвердіть; програма подбає про інше.

Хоча ви також можете використовувати вкладку ” Огляд “, щоб вручну вивчити сховище вашого телефону, більш ефективно дозволити застосуванню відсіювати найбільші прогалини за допомогою цих автоматичних перевірок.

Як ми побачимо, багато з наступних програм мають зручні функції очищення, але також втискають оптимізатори оперативної пам’яті та іншу нісенітницю, яка вам не потрібна. Google Files – гарна відповідь на ці питання; це один з найкращих способів очищення Android за допомогою простої, дійсно безкоштовної програми, яка не перевантажена непотрібними доповненнями.

Google Files Завантажити: (безкоштовно)

2. Droid Optimizer

Droid Optimizer – один із найвідоміших інструментів для очищення Android, з більш ніж мільйоном завантажень у Google Play Store. Він простий у використанні, особливо для новачків, із вступним екраном, який знайомить вас з дозволами та функціями.

Він пропонує систему ранжування, розроблену для того, щоб мотивувати вас підтримувати свій пристрій в ідеальній формі. Якщо ви не проти, щоб ваш власний пристрій нагадував вам про необхідність його оптимізувати, то Droid Optimizer – одна з найкращих програм для цього.

Для початку очищення телефону достатньо одного натискання. Ви побачите свою статистику у верхній частині екрана; вільне місце та оперативна пам’ять відображаються поряд з вашим рейтингом, де ви отримуєте очки за свої дії з очищення.

Якщо ви вважаєте за краще встановити та забути, то Droid Optimizer дозволяє налаштувати регулярне автоматичне очищення. Це автоматичне очищення очистить ваш кеш, зупинить фонові програми та видаляє всі непотрібні файли. Воно також поставляється з ” планувальником добраніч ” для економії енергії, автоматично відключаючи такі функції, як Wi-Fi, коли немає активних підключень.

Droid Optimizer також може масово видаляти програми – це корисно, якщо ви хочете швидко звільнити місце на своєму Android-пристрої.

Це не візуально привабливий додаток, але він працює. Якщо ви шукаєте хороший очисник телефону Android і не хочете виконувати більшу частину роботи самостійно, то Droid Optimizer має бути у вашому списку.

Завантажити Droid Optimizer (безкоштовно, доступні покупки у додатку)

3. CCleaner

Цей найвідоміший настільний додаток для звільнення дискового простору також доступний і на Android. Після того, як CCleaner придбала компанія Avast, його рейтинг трохи впав. І хоча додаток для Android теж не ідеально, але воно краще, ніж багато інших програм для очищення від спаму.

Дійсно, CCleaner на Android – це багатофункціональна програма, яка робить все можливе для аналізу та очищення сторонніх файлів, що займають ваш дорогоцінний простір. Основна його опція – це функція очищення, яка може видаляти дані кешу з програм, очищати порожні папки та видаляти різні історії.

Воно також має диспетчер додатків , який пропонує простий інтерфейс, що дозволяє вибрати кілька додатків для видалення. Нарешті, сторінка Інформація про систему відстежує ресурси вашого телефону (процесор, оперативну пам’ять, відомості про пристрій), щоб ви могли відразу побачити, що відбувається.

Root не потрібно і це безкоштовно, хоча ви можете перейти на підписку Pro за кілька додаткових послуг. Це може здатися трохи складно, але воно відмінно виконує свою роботу, якщо все, що вам потрібно, це швидко звільнити місце для зберігання на вашому телефоні.

Завантажити CCleaner (безкоштовно, доступна передплата)

4. All-In-One Toolbox (Універсальний набір інструментів)

Очищення телефону від непотрібних файлів – це лише одна частина завдання обслуговування. Як щодо моніторингу стану батареї, температури процесора та настирливої ​​мобільної реклами? Правильно, названий універсальний набір інструментів тут і він може зробити все це.

Він здатний очищати тимчасові файли на вашому пристрої Android, прати кеш і видаляти порожні папки та втрачені файли. Достатньо одного натискання, щоб проаналізувати ваш пристрій, потім ще одне натискання для видалення, і все готове. Аналогічний процес відбувається з іншими областями докладання.

Функція Boost очищає системний кеш і закриває фонові програми, знову ж таки двома натисканнями. Якщо хочете, ви можете налаштувати це автоматично за допомогою функції Boost + , але для цього потрібна покупка у програмі. Якщо у вас закінчується заряд батареї, тут є розділ Економія заряду батареї . Він також надає поточну статистику заряду акумулятора.

Якщо цього вам здалося недостатньо, є також засіб масового видалення програм, розширені інструменти для очищення файлів та аналіз Wi-Fi. Як і обіцяє його назва, All-In-One Toolbox намагається зробити все це. Як і Droid Optimizer, існує система ранжування для заохочення регулярного використання.

Завантажити All-in-One Toolbox (безкоштовно, доступні покупки у додатку)

5. SD Maid

Відкриття програми дає вам кілька швидких дій, які ви можете використовувати, щоб “упорядкувати” свій пристрій.

CorpseFinder , виконує пошук та видалення всіх втрачених файлів або папок, що залишилися після видалення програми. SystemCleaner – це ще один інструмент пошуку та видалення. Ця програма шукає файли та папки, які, на думку SD Maid, можна безпечно видалити.

Однак, щоб використовувати цю функцію, вам необхідно оновити SD Maid до версії Pro. Існує також область баз даних, яка допомагає оптимізувати будь-які використовувані бази даних додатків.

Є також інструменти для аналізу сховища (щоб допомогти вам знаходити та видаляти великі файли) та масового видалення програм, якщо ви плануєте більш масштабне налаштування телефону.

SD Maid Завантажити : (безкоштовно, доступні покупки в додатку) | SD Maid Pro ($4)

6. Програми для очищення Android Norton Clean Scan

Крім CCleaner (що належить компанії Avast), жодна з цих програм для очищення не розроблена провідними антивірусними компаніями. Таким чином, пошук кращої програми для очищення для Android не може бути завершений без згадки Norton Clean, запропонованої відомою компанією Norton Antivirus.

Norton стверджує, що ” видаляє безлад ” з вашого Android-пристрою. Як і верхні програми, він здійснить пошук і очищення вашого кеша, видаляє всі непотрібні файли і допоможе вам швидко видалити всі встановлені вами програми, що не використовуються. У розділі ” Керування програмами ” перераховані всі ваші програми, що дозволяє відсортувати їх за датою останнього використання, датою установки або обсягом використовуваного сховища.

Програма застосовує простий підхід. У порівнянні з іншими програмами Norton Clean володіє одним з найчистіших, яскравих і сучасних інтерфейсів. Все, що вам потрібно знаходиться в одному або двох натисканнях, а це означає, що вам не потрібно бути професіоналом Android, щоб зрозуміти це.

Це лише засіб для очищення файлів та видалення програм із вбудованою рекламою. Однак, якщо ви турбуєтеся про простір вашого накопичувача, то Norton Clean – це досить простий спосіб допомогти вам звільнити цей простір. І він не має жодних вбудованих покупок чи підписок, про які варто було б турбуватися.

Norton Clean Завантажити: (безкоштовно)

Попередження про оптимізацію пам’яті

Багато програм для очищення Android пропонують збільшення обсягу оперативної пам’яті (також зване оптимізацією пам’яті) та усунення завдань як функція — у тому числі частина програм із цього списку, такі як CCleaner. Однак це контрпродуктивно, оскільки вбивці завдань насправді шкодять продуктивності вашого пристрою.

Android повне використання оперативної пам’яті не обов’язково є проблемою. Насправді Android навмисно підтримує високе використання оперативної пам’яті для максимальної продуктивності. ОС Android досить розумна, щоб знати, як маніпулювати відкритими програмами для оптимальної продуктивності. Втручання в цей процес може призвести до того, що Android буде працювати більше, ніж потрібно, що зрештою уповільнить роботу вашого пристрою, особливо якщо ви закриваєте фонові системні програми.

Більшість сучасних програм для Android також не повинні сильно впливати на продуктивність батареї. Якщо вони це зроблять, то Android повинен попередити вас про проблему (за умови, що у вас поточна версія Android). Можливо, вам доведеться подивитися, як продовжити термін служби батареї Android , якщо ви зіткнетеся з такими проблемами. Ви можете зробити це, обмеживши фонове використання за допомогою самого Android, а не за допомогою оптимізації завдань або програм з функціями знищення задач.

Ці програми корисні для видалення старих файлів та очищення даних кешу, але ви повинні бути обережними, дозволяючи їм керувати програмами або службами, запущеними на вашому пристрої.

Використовуйте очищувачі для телефонів Android з обережністю

Більшість користувачів Android регулярне обслуговування не потрібне, але в деяких випадках воно може допомогти підтримувати безперебійну роботу пристрою.

Це правда: ваш пристрій продовжуватиме працювати, навіть якщо ви не будете витрачати час на очищення від сміття. Більшість сучасних пристроїв Android мають достатньо оперативної пам’яті та пам’яті пристрою, щоб впоратися з усім, що ви встановили чи зберегли. Вам також не потрібно буде витрачати свої дні на очищення кешу програм за розкладом.

Тим не менш, якщо ви помітили проблему з вашим Android-пристроєм, то такі програми, як Cleaner, можуть трохи її поліпшити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024