Чому краще не брати у кредит новий смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

До нас у майстерню часто приходять дуже засмучені люди з розбитим екраном нового смартфона. Часто можна почути фразу – Ще кредит за нього платити потрібно, навіщо я його брав. Так, екрани смартфонів б’ються, від цього не існує 100% гарантії та ремонт коштує дорого.

Реклама

А якщо подумати, як краще взяти смартфон? У кредит, коли захотів чи накопичити грошей та купити за роздрібною ціною? У всіх різні фінансові можливості та обставини, з цієї причини кожна людина матиме свій підхід і відповідь на це питання.

З одного боку, піти до магазину та взяти смартфон у кредит – дуже зручно. Прийшов і вибрав, що захотів, треба платити потім. З іншого боку, платити доведеться не один рік. Щомісяця необхідно буде знаходити гроші та переказувати їх у банк. А якщо ви втратите та зламаєте телефон, кредит залишається, він нікуди не подінеться. Плюс жити важко, коли ти комусь винен, притягується негативна енергетика. Ти постійно закредитований і не виходить щось збирати.

Як правило, люди не обмежуються лише кредитом на телефон. Апетити зростають, а кредит видається виходом. Та й платежі начебто не дуже великі. Але життя така штука, сьогодні є чим платити, а завтра нема чим. Ось тут і починаються проблеми.

Коли людина приходить в магазин з метою покупки телефону в кредит, його не особливо турбує скільки і як довго він платитиме потім. У нього “загоряються очі” і хочеться взяти потужний і сучасний гаджет. Щоб друзі “ахнули”, як побачать його з таким смартфоном. Про платежі він думати починає лише за місяць, коли приходить час зробити перший платіж.

Якщо у тебе немає грошей на покупку смартфона, може краще знизити планку і взяти бюджетну модель, яку можна купити не в кредит. Потрібно жити за коштами, а не будувати із себе заможну людину, якщо ти не є. Навіщо тобі айфон останньої моделі в кредит, коли ти їздиш маршруткою і живеш на орендованій квартирі? А твоєї зарплати тобі ледве вистачає на місяць?

Хочеться купити добрий смартфон? Заробляй і накопичуй гроші, не зв’язуйся з кредитами, від яких одні проблеми. Потрібно терміново купити смартфон – купи бюджетну модель та копи на те, що хочеш. Потім завжди можна продати, не дуже втративши гроші. Наприклад, із продажем б.у. Дорогий телефонів, зазвичай втрачаєш сильно в грошах, з бюджетними моделями втрати не сильно помітні.

Я купував смартфони у кредит, були й такі часи. Смартфони три точно купував, але тепер зрозумів, що кредит — це зло. Хоча не було у мене прострочок, все я виплатив, кредитна історія ідеальна. Тепер я купую телефони тільки за коштами – назбирав, сходив у магазин, купив. Немає грошей – користуюся тим, що є. Але я нікому нічого не винен, трапись чогось – бігати шукати грошей на щомісячний платіж, не потрібно буде.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ